Trump bejelentette: Nem indul újra 2028-ban

A republikánus elnökjelölt a mostani választásokra koncentrál. Trump a közelmúltbeli eseményekre utalva veszélyes sportnak minősítette a golfot.

2024. 09. 23. 8:44
Donald Trump volt amerikai elnök republikánus elnökjelölt (Fotó: AFP)
Donald Trump volt amerikai elnök republikánus elnökjelölt (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Full Measure című műsorban Donald Trump világossá tette, hogy ha novemberben nem nyer, nem tervezi, hogy újrainduljon a Fehér Házért 2028-ban. 

Nem, nem hiszem

 – reagált Trump, arra a kérdésre, hogy négy év múlva újra indulna-e, ha most nem sikerülne nyerni.

A republikánus elnökjelölt most harmadik alkalommal küzd meg az elnöki posztért, korábban megnyerte a 2016-os választásokat Hillary Clintonnal szemben, ám 2020-ban Joe Biden ellen veszített. 

Jelenlegi vetélytársa Kamala Harris. A választásokig mindössze hat és fél hét van hátra. A volt elnök azt mondta, hisz a sikerben november 5-én.

Trump több témáról is beszélt a műsorban, beleértve a koronavírus-világjárvány kezelését is, és azt mondta, hogy elképesztő munkát végzett.

Soha nem kaptam elismerést érte. Ne feledje, hogy többen haltak meg a Biden–Harris-vezetés alatt, mint Trump alatt

 – mondta. Miután beszélt az eredményeiről, a műsorvezető megkérdezte a volt elnököt, mit tesz az egészség megőrzése érdekében.

Régebben golfoztam egy keveset… de utólag elég veszélyes sportnak tűnik

 – mondta Trump, utalva egy közelmúltbeli esetre, amikor egy férfi fegyverrel bújt el a bokrok között, mielőtt a titkosszolgálat rálőtt. A férfit később letartóztatták, az ügyet Trump elleni merényletként kezelik.

Mint arról lapunk korábban beszámolt már, a közösségi médiában közzétett posztjai szerint akár meghalni is kész lenne Ukrajnáért Ryan Routh, az a férfi, akit a Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt elleni merényletkísérlet gyanújával fogtak el a hatóságok, miután fegyverrel közelítette meg a volt elnök golfklubját.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.