Trump: Zelenszkij a történelem legnagyobb üzletkötője

Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nagyon szeretné, ha a 2024-es amerikai elnökválasztáson a Demokrata Párt jelöltje, Kamala Harris nyerne.

Forrás: Politico2024. 09. 24. 11:18
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán államfőről is szót ejtett a pennsylvaniai Indiana városban tartott kampányrendezvényén Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus párt elnökjelöltje. Trump szerint Zelenszkij, aki aznap egy kulcsfontosságú lőszergyártó üzemet látogatott meg a szintén Pennsylvaniában található Scrantonban, nagyon akarja a demokraták győzelmét.

Látom, Zelenszkij itt van, szerintem Zelenszkij a történelem legnagyobb üzletkötője. Minden alkalommal, amikor eljön az országba [az Egyesült Államokba], hatvanmilliárd dollárral távozik… Annyira szeretné, ha megnyernék [a demokraták] ezt a választást, de én másképp csinálnám, én békét dolgoznék ki

– fogalmazott Donald Trump.

Ha megnyeri a választást, első dolga lesz felhívni Zelenszkijt, illetve Vlagyimir Putyin orosz államfőt, és elmondja nekik, hogy meg kell egyezniük – tette hozzá a republikánus elnökjelölt.

Ha a nyugati partnerek valóban azt akarják, hogy Ukrajna megnyerje a háborút, akkor mindent meg kell tenniük, hogy segítsék Kijev győzelmét „még ma, amíg minden olyan tisztviselő, aki Ukrajna győzelmét akarja, hivatalos pozícióban van” – utalt Trump lehetséges győzelmére egy korábbi interjúban Volodimir Zelenszkij.

Az ukrán elnök látogatása a kulcsfontosságú csatatérállamnak számító Pennsylvaniában a demokratákat segítheti, hiszen az államban mintegy 750 fős lengyel kisebbség él, akiknek a meggyőzésében segíthet a demokrata kormányzat Ukrajnát támogató hozzáállása. Ennek ellenére Zelenszkij egyik munkatársa a Politico brüsszeli hírportálnak cáfolta, hogy ez lett volna a látogatás célja. Szerinte az államfő egyszerűen „hálából” látogatott el a scrantoni lőszergyárba, ahol a háborúban álló ország számára létfontosságú 155 milliméteres tüzérségi lőszerek készülnek.

Mint arról beszámoltunk, az ukrán elnök az ENSZ-közgyűlés kapcsán tett amerikai látogatása alkalmával találkozik Joe Biden elnökkel, Kamala Harris alelnökkel, a Demokrata Párt elnökjelöltjével és Donald Trumppal is.
Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.