Tűzpárbajba torkollt Moszkva belvárosában a Wildberries webáruház tulajdonosainak konfliktusa + videó

Lőfegyveres konfliktus tört ki szerdán Moszkva belvárosában, a Romanov Dvor üzletháznál, amikor többen megpróbáltak behatolni a Wildberries orosz webáruház központjába. Két biztonsági őr életét vesztette.

Forrás: MTI2024. 09. 18. 21:02
A Russian police officer stands guard outside a security perimeter set at the entrance to the office building of Russian retailer Wildberries after an attempted raid in central Moscow on September 18, 2024. At least three people were injured during an attempted raid on the Moscow office of Russian retailer Wildberries on September 18, 2024, the company's CEO said, accusing her husband and two former executives of leading the attack. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP)
Rendőrök a Wildberries előtt Moszkvában a lövöldözés után Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wildberries és a Russ egyesített vállalat közös sajtószolgálata a TASZSZ hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy Vlagyiszlav Bakalcsuk, a webáruház társtulajdonosa megpróbált többedmagával behatolni a cégirodába. A rendőrség szerint egy húsz-harminc fős csoport betörte az üveget az épület bejáratánál, amire lövöldözés tört ki.

Tatyjana Bakalcsuk, a Wildberries alapítója és a cég részvényeinek 99 százalékának tulajdonosa a történteket a cég „ellenséges elfoglalására tett sikertelen kísérletnek” nevezte. 

Vlagyiszlav Bakalcsuk, aki a fő részvénytulajdonos férje, azt állította, hogy üzleti tárgyalásra érkezett az épülethez, és hogy az emberei fegyvertelenek voltak, a Wildberries ezzel szemben azt a tájékoztatást adta, hogy a férfit nem várták egyeztetésre, és éppen az ő testőrei nyitottak tüzet elsőként.

Az incidensnek a két halott mellett hét sérültje is van. Ketten közülük a bűnüldöző szervek tagjai. Az Interfax hírügynökség szerint a rendőrség mintegy harminc embert állított elő. 

Sajtójelentések szerint fegyveresek jelentek meg a Wildberries egy másik, a Dinamo metrónál lévő irodájánál is. 

Az incidens miatt büntetőeljárás indult emberölés és tiltott fegyverbirtoklás címén.

A Wildberries, az egyik legnagyobb orosz online kiskereskedelmi cég, június közepén jelentette be, hogy egyesülni fog a kültéri reklámokat üzemeltető Russ céggel egy új digitális kereskedelmi platform létrehozása érdekében. Ezt Vlagyiszlav Bakalcsuk, a cégrészvények egy százalékának tulajdonosa ellenezte.

Tatyjana Bakalcsuk július 30-án beadta a válópert.

A Lomonoszov nevét viselő Moszkvai Állami Egyetem újságíró-hallgatói szerdán biztonsági okból órákig nem hagyhatták el a karuk épületét, amely a Romanov Dvor mellett található.

Borítókép: Rendőrök a Wildberries előtt a lövöldözés után (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.