Videó jelent meg az ukránok „saját” siklóbombájáról, ami lehetséges, hogy egy francia utánzat

Hetente jelentenek be újabb ukrán fegyvereket. Lehetséges ez?

Forrás: Forbes2024. 09. 08. 9:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz harci repülőgépek minden nap száz KAB-siklóbombát lövellnek az ukrán csapatok és városok ellen. A negyven kilométer hatótávolságú, akár három tonnás bombák a legpusztítóbb fegyverek közé tartoznak Oroszország harminc hónapja tartó szélesebb körű Ukrajna elleni háborújában – írja a Forbes.

Most Ukrajna arra készül, hogy visszavágjon – saját siklóbombáival. Az ukrán légierő egy Szu–27-es vadászgépének legénysége által a közelmúltban forgatott videó a légierő Szu–24-es bombázóját mutatja, amint szárnya alatt a siklóbomba prototípusát szállítja.

A Safran Electronics and Defense által kifejlesztett moduláris levegő-föld fegyverzet, közismert nevén AASM Hammer
A Safran Electronics and Defense által kifejlesztett moduláris levegő–föld fegyverzet, közismert nevén AASM Hammer (Fotó: AFP/NurPhoto)

Szárnyaival és farokra szerelt rakétaerősítőjével a feltehetően GPS-vezérelt bomba nagyon hasonlít egy Hammerre – emlékeztet a Forbes. Lehetséges, hogy az ukránok valójában csak lemásolták a francia fegyvert. Egy 550 kilós Hammer hatvan kilométert is megtesz – írja a lap.

Annyi biztos, hogy a francia siklóbombákból Ukrajna már kapott korábban. És az is biztos, hogy azokat be is vetették, amint ezt a következő videó is mutatja. 

 

Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy az ukránok egy új fegyvert, egy drón és rakéta öszvér változatát jelentettek be. A szakértő szerint, aki lapunknak nyilatkozott, ez akár lehetséges is, hiszen a Szovjetunióban jelentős hadiipari gyártás volt, aminek jelentős része a mostani Ukrajna területén működött.

Borítókép: Képernyőkép

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.