Ártatlannak vallotta magát a Trump életére törő férfi

Ártatlannak vallotta magát a Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt elleni floridai merényletkísérlettel megvádolt Ryan Routh.

2024. 10. 01. 13:32
Bíróság elé állt Ryan Routh, a Donald Trump volt amerikai elnök elleni merényletkísérlettel vádolt férfi
Bíróság elé állt Ryan Routh, a Donald Trump volt amerikai elnök elleni merényletkísérlettel vádolt férfi Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai igazságügyi minisztérium közleménye szerint Ryan Routh-t elnökjelölt elleni merénylet kísérlete, lőfegyver birtoklása erőszakos bűncselekmény elkövetése céljából, szövetségi tisztviselő elleni támadás, elítélt bűnözőként lőfegyver és lőszer birtoklása, illetve eltávolított sorozatszámú fegyver birtoklása bűncselekményekkel vádolták meg – számolt be róla a Breitbart amerikai hírportál.

Bruce Reinhart szövetségi bíró előtt Routh védőügyvédei esküdtszéki tárgyalást kértek védencük számára – jelentette a Fox News televíziós hálózat.

Mint arról beszámoltunk, Routh-t azután tartóztatták le, hogy szeptember közepén a Trumpot védő titkosügynökök egy fegyver csövét észlelték a golfpálya kerítésénél, miközben a volt elnök épp golfozott. Routh elmenekült, de hamarosan elfogták. A hatóságok a helyszínen egy GoPro kamerát, két hátizsákot és egy AK-47 típusú fegyvert találtak.

Routh-ról azóta kiderült, hogy Ukrajna lelkes támogatója. Közösségimédia-posztjaiban arról írt, hogy meghalni is hajlandó lenne a háborúban álló országért, és az orosz invázió után több hónapot töltött ott.

Nem ez az első eset, hogy egy háborúpárti merénylő az orosz–ukrán háborúval kapcsolatos nézetei miatt tör egy politikus életére. Juraj Cintuláról, aki májusban ötször lőtt rá Robert Fico szlovák kormányfőre, a nyomozás kiderítette, hogy korábban politikai gyűléseken vett részt, ahol háború- és Ukrajna-párti jelszavakat skandált.

Borítókép: Bíróság elé állt Ryan Routh, a Donald Trump volt amerikai elnök elleni merényletkísérlettel vádolt férfi (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.