Az orosz külügyminiszterhez látogatott Ferenc pápa nagykövete

Az eszmecsere során a felek részletesen megvitatták a humanitárius szférában való együttműködést.

Forrás: MTI2024. 10. 14. 19:33
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Matteo Zuppi bíborost fogadta
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Matteo Zuppi bíborost fogadta Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fogadta Matteo Zuppi bíborost, az orosz–ukrán háború békés rendezésének ügyében tárgyaló pápai megbízottat Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn Moszkvában.

Az eszmecsere során a felek részletesen megvitatták a humanitárius szférában való együttműködést az Ukrajna körüli konfliktus összefüggésében, és számos, a kétoldalú és a nemzetközi napirenden lévő aktuális kérdést érintettek. Méltatták az orosz–vatikáni párbeszéd konstruktív fejlődését

– áll az orosz külügyi tárca honlapján közzétett közleményben. Zuppi bíboros hétfőn érkezett Moszkvába. A Vatikán sajtószolgálata azt közölte a RIA Novosztyi hírügynökséggel, hogy a legátus Moszkvában, a Ferenc pápa által tavaly rábízott küldetés részeként találkozik az orosz hatóságokkal, és felméri, hogy milyen további erőfeszítésekre van szükség az ukrán gyermekeknek a családjukkal való újraegyesítése és a fogolycserék előmozdításához az orosz–ukrán háborúban.

Borítókép: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Matteo Zuppi bíborost fogadta (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.