Az ukránok nem sok jóra számíthatnak az európai vezető szerint

Az uniós tagjelölt ország elnöke úgy véli, ha Donald Trump nyer, vége lesz a háborúnak.

2024. 10. 07. 11:22
Alekszandar Vucsics szerb elnök beszédet mond  (Fotó: AFP)
Alekszandar Vucsics szerb elnök beszédet mond (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borúlátó jövőképe van Ukrajnával kapcsolatban a szerb elnöknek. Alekszandar Vucsics, a Szerb Köztársaság elnöke a Pink TV vendégeként beszélt az orosz–ukrán háborúról. Elmondta: Ukrajna a télen nehezen fog áramhoz jutni. Az államfő szerint véget kell vetni az öldöklésnek, erre pedig jó esély van akkor, ha Donald Trump nyeri az amerikai elnökválasztást.

A háborúknak véget kell vetni. Hiszem, hogy ha Trump nyer, a háború leáll, de még ha Kamala Harris is nyer, úgy gondolom, hogy neki is tennie kell valamit a háború megállításáért

 – mondta Vucsics.

A jelenlegi állapotokról szólva kijelentette: Ukrajnában kezd kicsúszni a helyzet az irányítás alól, és a fronton már egyre nehezebb az ukrán hadsereg számára.

Az ukrajnai háború már senkinek sem felel meg

 – húzta alá az elnök.

A szerb elnök a közel-keleti konfliktussal kapcsolatban kijelentette, hogy a következő 48 órában heves választ vár Izraeltől.

Borítókép: Alekszandar Vucsics szerb elnök beszédet mond (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.