Deutsch Tamás: Gyökeres változásra van szükség

Deutsch Tamás EP-képviselő az EU 2025-ös költségvetéséről folytatott vitában hangsúlyozta, hogy a jövőbeni költségvetésnek a békét, az illegális migráció megállítását és az európai szuverenitás védelmét kell szolgálnia, miközben bírálta az Európai Bizottság eddigi intézkedéseit, és javasolta a határvédelmi kiadások növelését.

2024. 10. 22. 15:56
Deutsch Tamás
Deutsch Tamás Fotó: Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deutsch Tamás EP-képviselő, a Patrióták frakciójának tagja az Európai Unió 2025-ös költségvetéséről folytatott vitában hangsúlyozta, hogy a jövőbeni költségvetésnek a béke, az illegális migráció megállítása, valamint az európai emberek és családok érdekeinek védelmét kell szolgálnia. 

A Patrióták frakciója határozott álláspontja, hogy a költségvetésnek az európai szuverenitás megőrzésére is koncentrálnia kell

– mondta Deutsch, hozzátéve, hogy az elmúlt öt évben az Európai Bizottság kudarcot vallott a súlyos kihívások kezelésében, nem segítette az embereket a nehéz időszakokban.

A képviselő arra figyelmeztetett, hogy az európai polgárok az idei európai parlamenti választásokon egyértelmű üzenetet fogalmaztak meg: változásra van szükség. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a változásra irányuló igény sem az uniós intézmények vezetőinek cselekedeteiben, sem pedig a 2025-ös uniós költségvetés tervezetében nem tükröződik.

Gyökeres változásra van szükség

– szögezte le Deutsch, utalva arra, hogy a bizottság költségvetési javaslata hibás, mivel az illegális migráció ösztönzése helyett a határvédelmet támogató intézkedésekre van szükség. 

A Patrióták frakciója ezért javasolja az unió határvédelmi kiadásainak növelését és azt is, hogy a költségvetés támogassa a tagállamokat a külső határok védelmében, valamint határkerítések létesítésében és fenntartásában.

Deutsch a politikai zsarolás és az uniós propaganda megszüntetésére is felhívta a figyelmet, kijelentve: – Meg kell szüntetni a nemzeti szuverenitást támadó uniós propaganda, a jogállamisági dzsihád, a genderideológia és a woke-őrület uniós forrásokból való támogatását.

A politikus elmondása szerint a Patrióták frakciója elvárja az új Európai Bizottságtól, hogy vizsgálja felül a jogállamisági feltételrendszer politikai célokat szolgáló alkalmazását, és állítsa le a tagállamok politikai és ideológiai zsarolását.

 – Európa jövője a szuverenitás és a biztonság megőrzésén múlik – zárta a szavait Deutsch.

 

Borítókép: Deutsch Tamás (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.