Dollárkötegek közt hempergett a korrupt ukrán tisztviselő + videó

Néhányan óriásit kaszálnak a háborún.

Forrás: Kárpáti Igaz Szó2024. 10. 07. 7:52
Tetyana Krupa fia dollákötegek közt az ágyban. Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási korrupciós ügyet lepleztek le a nyugat-ukrajnai Hmelnickijben. A hatóságok őrizetbe vették  a Hmelnyickiji Megyei Orvosi és Szociális Szakértői Központ – amely a hadkötelesek vizsgálatáért is felelős – vezetőjét, Tetyana Krupát – adta hírül a Kárpáti Igaz Szó. A kárpátaljai magyar lap cikkéből kiderül, hogy a gyanúsított egyben Volodimir Zelenszkij urán elnök pártjának, a Nép Szolgájának Hmelnyickij megyei képviselője.

A bűnüldöző szervek csaknem hatmillió dollárt (több mint kétmilliárd forintot) találtak a nőnél különböző valutákban. 

Csak a tisztviselő otthonában 5,244 millió dollárt, háromszázezer eurót, több mint ötmillió hrivnyát, valamint márkás ékszereket és értéktárgyakat foglaltak le. És ez még nem minden. A részletes nyomozás elképesztő vagyont tárt fel: 

  • a gyanúsított családja harminc ingatlannal rendelkezik Hmelnyickijben, Lembergben és Kijevben, 
  • kilenc luxusautóval, 
  • 48 millió hrivnya értékű társasági jogokkal, 
  • valamint egy hotel- és étteremkomplexummal Hmelnyickijben. 
  • külföldön Ausztriában, Spanyolországban és Törökországban van ingatlanuk, 
  • továbbá 2,3 millió dollár külföldi számlákon.

Honnan ez a vagyon? Hatalmas összegeket kaszált a férfiaknak a katonai szolgálat elkerülése érdekében illegális rokkantsági nyilvántartásba vételével.

Krupa irodájában hamisított orvosi dokumentumokat találtak, többek között fiktív diagnózissal ellátott listákat a mozgósítást elkerülőkről. Ezenkívül nagy értékű csalás, pénzmosás, hamis adatszolgáltatás és tiltott meggazdagodás miatti feljelentésük folyamatban van.

Kiderült, természetesen a család férfi tagjai is „rokkantak”, legalábbis papíron, így őket nem fenyegette a behívó. Az ukrán antikorrupciós oldal megjegyzi, mindeközben az egész Krupa család közalkalmazott volt, mindannyian az adófizetők pénzéből éltek.

Ki tudja, mi járhatott a fejében, de a cikkből az is kiderül, a házkutatások során a vezető úgy próbált megszabadulni a pénz egy részétől, hogy két félmillió dollárt tartalmazó táskát kidobott az ablakon. Fiáról pedig olyan felvételek láttak napvilágot, amint százdolláros kötegek között fetreng az ágyban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.