Durvul a háború a Közel-Keleten, lángba borult Bejrút

Az éjszakai izraeli légicsapás hat halálos áldozatot követelt. Libanon fővárosát támadták.

2024. 10. 03. 6:27
Pusztítás egy éjszakai izraeli légicsapás helyszínén Bejrút déli külvárosában 2024. október 1-jén (Fotó: AFP)
Pusztítás egy éjszakai izraeli légicsapás helyszínén Bejrút déli külvárosában 2024. október 1-jén (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borzalmas robbanások rázták meg a békés bejrúti éjszakát, amikor Izrael légi csapást mért Libanon fővárosának központjára, írja a The Times of Israel. Az akcióban legalább hat ember életét vesztette, és heten megsebesültek – közölték libanoni egészségügyi tisztviselők.

Az izraeli hadsereg (IDF) „célzott támadásról" beszélt, de a csapás megrázóan közel volt Libanon parlamentjéhez. A támadás egy lakóépületet vett célba Bejrútban, ami pánikot és félelmet keltett a lakosság körében.

A helyszínről származó sokkoló képek súlyosan megrongálódott épületeket mutatnak, az alsó szinteken tűz tombol. Ez volt a második alkalom ezen a héten, hogy Izrael Bejrút központját támadta.

Eközben Bejrút déli külvárosában, a Hezbollah támaszpontjaként ismert helyen is több csapás volt. Az izraeli hadsereg korábban arra szólította fel a civileket, hogy hagyják el ezt a helyszínt. 

Az éjszakai támadások mellett Szíriában is halálos csapást mért Izrael, ahol állítólag a Hezbollah egy magas rangú parancsnokának testvérét ölték meg Damaszkuszban. A helyzet rendkívül feszült, és a civilek rettegnek a további eszkalációtól. 

A libanoni egészségügyi minisztérium szerint az elmúlt két hétben több mint 1000 libanoni vesztette életét, és 6000-en sebesültek meg. A kormány közlése szerint egymillió ember – az ország lakosságának egyötöde – menekült el otthonából.

Borítókép: Pusztítás egy éjszakai izraeli légicsapás helyszínén Bejrút déli külvárosában 2024. október 1-jén (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.