Elon Musk szerint Trump újraválasztása az amerikai szabadság megőrzésének kulcsa

Elon Musk Philadelphiában tartott kérdés-felelet rendezvényén nemcsak az űrkutatás jövőjéről beszélt, hanem kifejezte határozott támogatását Donald Trump újraválasztása mellett is. Musk szerint az Egyesült Államok kritikus ponthoz érkezett, és Trump visszatérése elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzék a szabadságjogokat és biztosítsák az ország jövőbeli prosperitását.

2024. 10. 20. 14:28
Elon Musk, a SpaceX és a Tesla alapítója beszél a republikánus elnökjelölt, Donald Trump volt amerikai elnök városházi előadásán a The Greater Philadelphia Expo Center & Fairgroundsban 2024. október 18-án, a pennsylvaniai Oaksban.
Elon Musk, a SpaceX és a Tesla alapítója beszél a republikánus elnökjelölt, Donald Trump volt amerikai elnök városházi előadásán a The Greater Philadelphia Expo Center & Fairgroundsban 2024. október 18-án, a pennsylvaniai Oaksban. Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk Philadelphiában tartott nyilvános fórumán szenvedélyesen beszélt a világűr meghódításáról és az emberiség többbolygós civilizációvá válásának lehetőségéről. Bár a SpaceX és a Mars-missziók iránti elkötelezettsége nyilvánvaló volt, 

Musk ennél is nagyobb figyelmet fordított az amerikai politikai helyzetre, különösen Donald Trump újraválasztásának fontosságára.

Musk elmondta, hogy az Egyesült Államok egy sorsfordító pillanatban van, és szerinte Trump újraválasztása kulcsfontosságú ahhoz, hogy az ország megőrizze alkotmányos jogait, mint például a szólásszabadságot és a fegyverviselés jogát. Úgy véli, hogy a jelenlegi adminisztráció túlzott állami beavatkozása és szabályozása hosszú távon súlyos következményekkel járhat, és elkerülhetetlenné tenné az ország hanyatlását.

A vállalkozó a gazdasági helyzetet is aggasztónak tartja. Rámutatott arra, hogy a szövetségi adósság üteme fenntarthatatlan, és a folyamatosan növekvő költségvetési hiány végső soron az ország csődjéhez vezethet. Musk szerint elengedhetetlen a hatékonyabb kormányzati működés és a költségek drasztikus csökkentése.

Az esemény során Musk többször is kiemelte a határok biztosításának szükségességét és az illegális bevándorlás okozta problémákat, amelyek szerinte destabilizálhatják a billegő államokat, és hosszú távon egy egyoldalú politikai rendszerhez vezethetnek.

Musk nemcsak Trump támogatását hangsúlyozta, hanem arról is beszélt, hogy az Egyesült Államoknak ambiciózus célokat kell kitűznie az űrkutatásban. 

Véleménye szerint az űrkutatás nem állhat meg a Holdnál: bázisokat kellene létrehozni a Holdon és a Marson, végül pedig a csillagok közé kellene törekedni, hogy az emberiség valóban több bolygón élő faj legyen.

Musk elmondta: 

Az élet nem lehet csupán problémák megoldásáról szóló küzdelem. Szükség van arra, hogy olyan dolgok inspiráljanak bennünket, amelyek izgalommal töltenek el a jövővel kapcsolatban.

Véleménye szerint az űrkutatás és az új világok felfedezése lehet az, ami lelkesíti az embereket, és új célt ad a civilizációnak.

A beszélgetés során a közönség is kérdezhetett, és Musk egyik válaszában arra is kitért, miért vált most ennyire fontos számára a politika. Elmondta, hogy korábban nem vett részt aktívan a politikai életben, de most úgy látja, hogy az ország egy kritikus útelágazáshoz érkezett, ahol Trump újraválasztása jelentheti a szabadság megőrzésének esélyét.

Musk figyelmeztetett arra is, hogy ha Trump nem nyeri meg a következő választást, az Egyesült Államok visszafordíthatatlan úton halad egy autoriter, egypárti rendszer felé.

Borítókép: Elon Musk beszél a republikánus elnökjelölt, Donald Trump városházi előadásán a The Greater Philadelphia Expo Center & Fairgroundsban 2024. október 18-án (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.