Itt vannak Izrael feltételei a gázai hadművelet leállításához

Dani Danon nem túl optimista annak kapcsán, hogy a Hamász teljesíti a feltételeket.

2024. 10. 07. 20:25
Izrael addig folytatja a hadműveletét a gázai övezetben, amíg a Hamász túszai ott raboskodnak
Izrael addig folytatja a hadműveletét a gázai övezetben, amíg a Hamász túszai ott raboskodnak Fotó: Middle East Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izrael leállítja a hadműveletét a Gázai övezetben, ha a Hamász palesztin terrorszervezet szabadon engedi az ott fogva tartott túszokat. Ezt a zsidó állam állandó ENSZ-képviselője, Dani Danon jelentette be újságíróknak.

Csodaszámba menne, és úgy vélem, a túszok szabadon bocsátása leállítaná a gázai tevékenységünket

– mondta arra a kérdésre, hogy mi lenne Izrael reakciója az enklávéban fogva tartott túszok visszatérésére. A TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint Danon hozzátette, ez akár már holnap reggel megtörténhetne, ha a Hamász teljesíti a feltételt, megjegyezte ugyanakkor, hogy nem túl optimista ebben a kérdésben. 

Emlékezetes, Danon nemrég az ENSZ-ben a szankciók haladéktalan elrendelését sürgette Iránnal szemben, mondván, hogy a nemzetközi közösségnek fel kell lépnie, Teheránnak magas árat kell fizetnie, ugyanis minden más szerinte bűnrészesség lenne. Kijelentette, hogy Irán jóval nagyobb következményekkel fog számolni tetteiért, mint amit el tud képzelni.

Borítókép: Izrael addig folytatja a hadműveletét a Gázai övezetben, amíg a Hamász túszai ott raboskodnak (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.