Lövöldözés volt Vilnius belvárosában

Egy ember életét vesztette, két rendőr pedig megsebesült.

Forrás: MTI2024. 10. 10. 21:35
Picture taken on March 13, 2024 shows a barrier tape of the police fixed at the scene where Leonid Volkov, a close ally of late Russian opposition leader Alexei Navalny, was attacked outside his home in Vilnius, Lithuania, on the evening of Tuesday, March 12, 2024. (Photo by PETRAS MALUKAS / AFP)
Illusztráció. Litván rendőrségi szalag Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lövöldözés volt a litván főváros belvárosában, egy ember életét vesztette, két rendőr pedig megsebesült – közölte Ramunas Matonis, a helyi rendőrség szóvivője a BNS hírügynökségnek nyilatkozva, írta meg az MTI. 

Az áldozat egy 69 éves ügyvéd, egy rendőrnő a lábán, egy férfi kollégája a felsőtestén sérült meg intézkedés közben. A sebesülések nem életveszélyesek, köszönhetően annak, hogy a rendőrök golyóálló mellényt viseltek 

– ismertette Matonis.

Viktoras Grabauskas, a litván rendőrfőnök egyik tanácsadója megerősítette, hogy a gyanúsított feladta magát a rendőrségnek.

A tett indítékát még homály fedi.

A csütörtök reggeli incidens egy olyan épületben történt, amely közel található a központi fekvésű Lukiskiu térhez, ahol korai szavazás keretében adhatták le voksukat litván állampolgárok. A balti államban vasárnap tartanak parlamenti választást.

A litván központi választási bizottság a BNS-nek nyilatkozva közölte, hogy a történtek nem zavarták meg a voksolás folyamatát. 

Ingrida Simonyte miniszterelnök délben szintén a Lukiskiu téren tervezte leadni szavazatát, a történtek miatt azonban egy másik választóhelyiségben voksolt.

Borítókép: Illusztráció. Litván rendőrségi szalag (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.