Magyarország stratégiai partnerként tekint Afrikára

Amennyiben a válsághelyzetek állandósulnak, az Európába irányuló illegális migráció fokozódik.

Forrás: MTI2024. 10. 16. 12:22
Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára
Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára Fotó: Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány stratégiai partnerként tekint Afrikára, mert ami Afrikában történik, az meg fogja határozni Európa és benne Magyarország jövőjét – mondta Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára a budapesti Magyar-Afrika hét szerdai konferenciájának szünetében a közmédiának.

Kijelentette, amennyiben a válsághelyzetek állandósulnak, az Európába irányuló illegális migráció fokozódik. De ha az afrikai emberek képesek megteremteni önmaguk számára a jövőt, nemcsak a saját kontinensüket virágoztatják fel, de ez az együttműködés nekünk, magyaroknak is gyümölcsöző 

– tette hozzá Azbej Tristan. Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője és az EP fejlesztési bizottságának oktatásért felelős jelentéstevője azt hangsúlyozta, biztonság nélkül nincs vetés, nincs aratás, nincs oktatás. Kiemelte, tudomásul kell venni, hogy az egyházaknak megkerülhetetlen szerepük van Afrika oktatásának fejlesztésben.

Borítókép: Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.