Matteo Salvini határvédelmi bizottság alapítását jelentette be

Matteo Salvini „határvédelmi bizottság” megalapítását hirdette meg az illegális bevándorlással szemben, a bizottsághoz olaszok és más európai országok állampolgárai is csatlakozhatnak – jelentette be a Liga olasz párt pénteken.

Forrás: MTI2024. 10. 04. 19:51
Matteo Salvini Attends Le Concessioni Di Infrastrutture E Di Servizi Di Trasporto Conference In Milan
Lega political party leader Matteo Salvini attends the Le concessioni di infrastrutture e di servizi di trasporto conference at Politecnico di Milano in Milan, Italy, on September 30, 2024 (Photo by Alessandro Bremec/NurPhoto). (Photo by Alessandro Bremec / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Matteo Salvini Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jobboldali kormánypárt és vezetője, Matteo Salvini közösségi oldalain jelent meg a felhívás a bizottság létrehozásáról.

Gyere el Pontidába, és legyél tagja a határvédelmi bizottságnak! 

– szólította Salvini az embereket a lombardiai kisvárosba, ahol szombaton és vasárnap a párt gyűlését tartják a Liga európai szövetségeinek részvételével. Köztük lesznek a nyáron alakult Patrióták Európáért pártcsalád képviselői is, akik vasárnap szólalnak fel.

A határok biztonságát szolgáló bizottsághoz csatlakozók ingyenes tagsági igazolványt kapnak, amely olasz és angol nyelven készült el. 

Ezzel a tagok megerősítik Salvini támogatását, és elkötelezettségüket a határok védelme mellett 

– olvasható a Liga közleményében.

Salvini hangsúlyozta, hogy Pontidán minden készen áll a vendégek és résztvevők fogadására. A kisváros mezőjén felállított színpadot a „Határok védelme nem bűncselekmény” felirat uralja.

Fabrizio Cecchetti, a Liga lombardiai koordinátora úgy nyilatkozott, a párt eddigi legnagyobb találkozójára készülnek, amelyre tízezren jelezték részvételüket csak a tartományból.

Borítókép: Matteo Salvini (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.