Még erősebb támadásokra számíthat az európai patrióta, jobboldali közösség

A patrióta jobboldali formációk igenis képesek szorosan együttműködni, képesek hatékonyan összeadni az erejüket az európai politikában – fogalmazott lapunknak Deák Dániel az olasz Liga pontidai gyűlése kapcsán, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt.

2024. 10. 06. 16:01
Spanish spokesman for party Vox, Jose Antonio Fuster (L), Portuguese Chega party leader, Andre Ventura (2ndL), Dutch PVV Freedom Party leader Geert Wilders (4thL), Hungarian Prime Minister and leader of Fidesz Viktor Orban (4thR), Austrian Freedom Party (FPO) Vice-president, Marlene Svazek (2ndR) and Italian deputy Prime Minister and leader of Italian League party (Lega), Matteo Salvini react on stage during the annual rally of the Italian far-right League (Lega) party in Pontida, northern Italy on October 6, 2024. (Photo by Piero CRUCIATTI / AFP)
A Liga gyűlése Pontidában Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor azért utazott most Olaszországba, hogy kiálljon Matteo Salvini mellett, ahogy a Patrióták más politikusai is, miután Salvinit gyakorlatilag azért akarják börtönbe zárni, mert megakadályozta, hogy Olaszországba bejussanak az illegális bevándorlók – hívta fel rá a figyelmet Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője lapunknak kiemelte:

Salvinit a bevándorlás elleni küzdelme miatt szeretnék börtönben látni a globalista politikai körök. 

– Ez az eset is jól rávilágít arra, hogy a patrióta politikusok azok, akik a nemzeti szuverenitásban hisznek, akik abban hisznek, hogy Európának meg kell akadályoznia az illegális bevándorlást, és ezeket a politikusokat nagyon komoly fenyegetés éri szerte Európában, szerte a világon – tette hozzá a szakértő. Megjegyezte, a Donald Trump elleni merénylet is illeszkedik ebbe a sorozatba. 

– Orbán Viktor azt hangsúlyozta a mostani beszédében, hogy az európai jobboldalnak, a patriótáknak egységet kell mutatnia, egyértelműen szembe kell szállni ezekkel a globalista politikai körökkel, erőt kell demonstrálniuk

– emelte ki Deák Dániel. 

Megjegyezte, ez egy enyhe utalás is volt például Giorgia Meloni olasz miniszterelnöknek, aki külön pártcsaládban, pártszövetségben politizál az Európai Parlamentben. – Vélhetően Orbán Viktor már azt készíti elő, arra próbálja meg rávenni a többi európai jobboldali szereplőt is, hogy előbb-utóbb közös pártcsaládot, pártszövetséget hozzanak létre, amely akár a legerősebb is lehet majd az Európai Parlamenten belül – tette hozzá az elemző.

– Ez a mostani demonstráció mindenképpen jó arra, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a patrióta jobboldali formációk igenis képesek szorosan együttműködni, képesek hatékonyan összeadni az erejüket az európai politikában. Azt is üzeni, hogy Magyarországnak fontos partnerei, fontos szövetségesei vannak világszerte Európában, akikkel együttműködve, akikre támaszkodva képviselheti azt az álláspontot, ami elutasítja a bevándorlást, békepárti álláspontot képvisel a háború ügyében, és a genderkérdésben is azt az álláspontot osztja, mint Magyarország

– emelte ki 

Deák Dániel szerint Brüsszelben eközben úgy tűnik, hogy teljesen elszakadtak a választóktól, látható, hogy a fő, fontos kérdésekben szembemennek az európai választók akaratával, álláspontjával. – A jelek szerint ők nem az európaiak érdekeit szolgálják, hanem különösképpen az amerikai baloldalnak az álláspontját, elvárásait teljesítik. Emiatt ugyan most felfigyelnek arra, hogy ilyen erős üzenetet küldenek a Patrióták, de értelemszerűen nem szabad, nem is lehet azt várni, hogy megváltozik a politikájuk – jegyezte meg a szakértő, és kiemelte:

– Sokkal inkább az várható, hogy még erősebb, még élesebb támadások fogják érni a patrióta politikai közösséget, hiszen értelemszerűen Brüsszelben abban érdekeltek, hogy ezek a hangok ne jelenjenek meg a nyilvánosságban.

Borítókép: A Liga gyűlése Pontidában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.