Minden kontintensen nőtt a katolikusok száma, kivéve egyet

A világ népességének jelenleg 17,7 százaléka katolikus vallású.

2024. 10. 17. 17:10
SZÛZ MÁRIA
Fátima, 2024. október 13. Szûz Mária megjelenésérõl emlékeznek meg zarándokok a fátimai Mária-kegyhelyen 2024. október 12-én. A katolikus hagyomány szerint Szûz Mária háromszor megjelent három portugál pásztorgyerek elõtt a portugáliai Fátimában 1917-ben. MTI/EPA/LUSA/Paulo Cunha Fotó: Paulo Cunha
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Világszerte 1,4 milliárdra emelkedett a katolikus vallásúak száma a vatikáni Fides hírügynökség csütörtökön közzétett hivatalos adatai szerint.

A 2022. december 31-ig frissített statisztikák azt mutatják, hogy az előző évi adatokhoz képest Európa kivételével minden kontinensen összesen csaknem 14 millióval gyarapodott a katolikusnak kereszteltek száma.

Két kontinensen különösen jelentős volt a növekedés: Afrikában 7,2 millióval, Amerikában 5,9 millió hívővel gyarapodott a katolikusok közössége. Európában számuk ezzel szemben 474 ezerrel csökkent, ami az egyházból való kilépésekkel, a halálozásokkal és a keresztelések számának csökkenésével magyarázható – közölte a hírügynökség.

A világ népességének jelenleg 17,7 százaléka katolikus vallású.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.