Nagyobb hangsúlyt helyez a biztonságra Elon Musk

Megerősíti a személyi biztonságát Elon Musk, miután egy német magazin „kettes számú közellenségnek” nevezte. A technológiai vállalkozót megdöbbentette a gyűlölködés előretörése.

Forrás: Origo2024. 10. 21. 8:55
Elon Musk a pittsburghi fórumon
Elon Musk a pittsburghi fórumon Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk, a SpaceX és a Tesla vezérigazgatója vasárnap bejelentette, hogy tervei szerint fokozni fogja biztonsági intézkedéseit, miután a Der Spiegel német baloldali magazin „kettes számú közellenségnek” nevezte, míg az első helyen Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje áll – írja az Origo a Fox News amerikai televíziós hálózatra hivatkozva. A bejelentésre egy Trump volt elnök támogatására szervezett pittsburghi fórumon került sor.

A rendezvényen Musk beszélt a közelgő novemberi elnökválasztás kapcsán kiéleződött politikai légkörről.

Minek vagyok én a kettes számú ellensége? A demokráciának? Hiszen én a demokrácia mellett állok. Szó szerint az alkotmány védelmén és a szabad és tisztességes választások biztosításán dolgozom

– mondta Musk, amit a közönség tapssal fogadott.

A technológiai milliárdos bevallotta, hogy „kissé megrázta” a „baloldal részéről tapasztalható vitriolos gyűlölet szintje”.

Azt állítják, hogy ők toleránsak. Pedig hihetetlenül intoleránsak és gyűlöletet szítanak. A jobboldalon olyan embereket látok, akik hajlamosak a baloldaliakat, nos, félrevezetettnek tekinteni. De nem gyűlölik őket… de a baloldalról érkező gyűlölet mennyisége olyan, hogy hűha, következő szint

– fogalmazott a dél-afrikai származású amerikai vállalkozó.

Elon Musk az elmúlt években már kénytelen volt újragondolni személyes biztonságának kérdését, hiszen ahogy egyre nyíltabban kiállt politikai véleménye mellett, úgy növekedett az őt érő fenyegetések száma is.

Tavaly november végén például letartóztattak egy floridai férfit, mert „tömeges sérüléssel járó” támadást tervezett egy a Tesla texasi főhadiszállásán tartott rendezvény ellen, amelyen Musk is részt vett – számolt be róla az NBC News amerikai hírtelevízió. A Business Insider nemzetközi gazdasági hírportál szerint a technológiai milliárdos ma már mintegy húsz testőr védelmében utazik.

Borítókép: Elon Musk a pittsburghi fórumon (Fotó: Getty Images via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.