Orbán Viktor Fico szlovák kormányfővel és Vucsics szerb elnökkel tárgyal

A magyar miniszterelnök október 22-én, kedden Révkomáromban Robert Fico szlovák kormányfővel és Alekszandar Vucsics szerb államfővel találkozik, erősítette meg lapunknak Orbán Viktor sajtófőnöke. A témák között szerepel a migráció megfékezése is.

Forrás: Ma72024. 10. 21. 10:44
Orbán Viktor miniszterelnök Robert Fico szlovák miniszterelnökkel tárgyal 2024. március 22-én (Fotó: AFP)
Orbán Viktor miniszterelnök Robert Fico szlovák miniszterelnökkel tárgyal 2024. március 22-én (Fotó: AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet megkeresésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke megerősítette, hogy kedden Orbán Viktor miniszterelnök találkozik Robert Fico szlovák kormányfővel és Alekszandar Vucsics szerb elnökkel Révkomáromban. A megbeszélésük témája az illegális migráció elleni közös küzdelem lesz, írta. Korábban Robert Fico is beszélt a találkozóról a TA3 A politikában című műsorában, jelentette a Ma7 felvidéki médium

Fico hangsúlyozta, a találkozó középpontjában az Európai Unió külső határainak védelme, különösen a balkáni útvonalon keresztül érkező esetleges migrációs hullámok megfékezése áll.

A kormányfő  jelezte, hogy az együttműködésbe szeretnék Horvátországot és Ausztriát is bevonni.

A Fico ellen elkövetett merényletkísérlet óta a keddi lesz az első hivatalos találkozó Orbán Viktor és a szlovák kormányfő között.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök Robert Fico szlovák miniszterelnökkel tárgyal 2024. március 22-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.