Orbán Viktornak igaza lett, egyre többen sürgetik a migránsok gyorsabb kitoloncolását

Az EU vezetői keményebb fellépést sürgetnek a migrációval kapcsolatban, és gyorsabb módszereket keresnek a migránsok kitoloncolására. Ezt egy Politico által megszerzett jelentéstervezet tartalmazza. Orbán Viktornak igaza lett a bevándorlással kapcsolatban.

Forrás: Origó2024. 10. 08. 9:31
Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: AFP)
Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az uniós vezetők arra készülnek, hogy nyomást gyakoroljanak az Európai Bizottságra. A terv szerint Brüsszelnek új irányelveket kellene kidolgozni a kitoloncolásokkal kapcsolatban. Az ezzel kapcsolatos megbeszélésre az október 17-i brüsszeli találkozójukon kerülhet sor, írta meg az Origó.

Az Európai Tanács határozott fellépést sürget minden szinten az Európai Unióból történő visszatérések növelése és felgyorsítása érdekében

 – áll a tervezetben.

Illegális migránsok (Fotó: AFP)
Illegális migránsok (Fotó: AFP)

Franciaország és Németország is csatlakozott azokhoz az országokhoz, amelyek keményebb migrációs politikát követelnek Európában, írja a Politico. Ez pedig részben a konzervatív és a jobboldali pártok növekvő támogatottságának tudható be. 

A brüsszeli hírportál szerint az EU-tagállamok egyik fő kérése, hogy tisztázzák a migránsok EU-n kívüli országokba történő kitoloncolásának jogi kereteit. Az Európai Bizottság 2018-ban már javasolt egy új keretet a kitoloncolásokra vonatkozóan, de ez politikai ellenállás miatt nem jutott el az Európai Parlamentig.

Most, hogy az Európai Parlament jobbra tolódott, egyes vezetők úgy vélik, hogy egy új irányelv már átmehetne a parlamenti szavazáson, írja a Politico.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök már évek óta a migráció okozta veszélyekről beszél. 

Európa szenved a migrációtól, a háborútól és a gazdasági nehézségektől

 – írta legutóbb a magyar miniszterelnök a közösségi oldalán.

A mi Európánk bajban van. Európa ma rosszabb hely, mint tíz évvel ezelőtt volt. Veszélyesebbé váltak az utcák.  Migránsok tartják félelemben a békés európai embereket. Nem tisztelik a törvényeinket és a rendőreinket sem. Mi aggódunk a gyerekeink jövője miatt. Félünk belegondolni, milyen lesz az élet tíz, húsz év múlva.

– mondta az olaszországi Pontidában megtartott hétvégi Patrióta-nagygyűlésen Orbán.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.