Sokkoló videó: orosz harci helikopterek csapást mértek ukrán célpontokra a határon

Az orosz védelmi minisztérium drámai felvételeket tett közzé Telegramon, amelyen Ka–52M harci helikopterek támadnak ukrán célpontokat a Kurszki terület határ menti övezetében. A támadás során páncélozott járműveket és élőerőt vettek célba.

Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma2024. 10. 18. 6:50
Ka-25 Aligátor orosz helikopter visszatér a kiküldetésből
Ka-25 Aligátor orosz helikopter visszatér a kiküldetésből Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz hadsereg újabb határközeli összecsapásról számolt be, ezúttal a Kurszki területen. A Telegram-csatornájukon közzétett közlemény szerint Ka–52M Alligator típusú harci helikopterek vegyes harcászati csoportja hajtott végre sikeres támadást ukrán célpontok ellen.

A rövid, de intenzív videófelvételen látható, ahogy a modern orosz helikopterek rakétákat indítanak, feltehetően az ukrán haderő páncélozott járművei és katonái ellen. Az orosz védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy a csapásmérés pontos volt, amit egy előretolt légi irányító is megerősített a helyszínen.

Ez az incidens újabb példája a határvidéken zajló folyamatos feszültségnek és katonai aktivitásnak. Az orosz fél rendszeresen tesz közzé hasonló felvételeket, demonstrálva katonai képességeit és eltökéltségét a határ védelmében.

Borítókép: Ka–52 Alligator orosz helikopter visszatér a kiküldetésből (Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.