Szankciók bevezetését sürgeti Izraellel szemben a török külügyminiszter

Hakan Fidan: A diplomácia ideje lejárt, ezért szankciókat kell bevezetni Izrael ellen.

Forrás: MTI2024. 10. 15. 18:02
A diplomácia ideje lejárt, ezért szankciókat kell bevezetni Izrael ellen
A diplomácia ideje lejárt, ezért szankciókat kell bevezetni Izrael ellen Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szankciók bevezetését sürgette Izrael ellen a török külügyminiszter kedden egy ankarai konferencián.

A diplomácia ideje lejárt, ezért szankciókat kell bevezetni Izrael ellen

– jelentette ki Hakan Fidan a rendezvényen, amelynek Palesztina jövője volt a címe. – Eljutottunk egy olyan ponthoz, ahol már nem használnak a szavak, a diplomácia, a politika; ezért más eszközökre van szükség. A nemzetközi közösségnek cselekednie kell, törvényes eszközökkel, bojkottal szembe kell szállnia Izraellel, nem kaphat már semmilyen támogatást semmilyen területen – szögezte le. Hozzátette, ha ez nem történik meg, akkor Izrael folytatni fogja a népirtást és a tömeggyilkosságokat Gázában, mert tetteiért nem kell megfizetnie sem gazdaságilag, sem politikailag, sem katonailag.

Fidan hangot adott amiatti aggodalmának, hogy a Gázai övezet ügye egyre kevesebb nemzetközi figyelmet kap a Libanon elleni izraeli támadások intenzívebbé válása óta. A külügyminiszter szerint Izrael támogatóinak is felelniük kell tetteikért, meg kell érteniük, hogy nem adhatnak feltétlen támogatást Izraelnek. Törökország a gázai fegyveres konfliktusra hivatkozva tavasszal befagyasztotta ugyan gazdasági együttműködését Izraellel; mégis a török ellenzék egy része azzal vádolja a kormányt, hogy korábban megkötött egyezmények alapján továbbra is szállít kőolajat a zsidó államnak.

Borítókép: Hakan Fidan török külügyminiszter (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.