Trump alelnökjelöltje kiállt Magyarország mellett: „Bidenék rosszul kezelik a háborút”

J. D. Vance, Donald Trump alelnökjelöltje kemény kritikát fogalmazott meg a jelenlegi amerikai vezetés háborús politikájával kapcsolatban. Egy, a NewsNation számára adott interjúban kifejtette, hogy Joe Biden kormánya hibásan áll az orosz–ukrán konfliktushoz, és Magyarország békepárti hozzáállását támogatva hangsúlyozta: az amerikaiak, az ukránok és az oroszok közös érdeke a béke.

2024. 10. 25. 18:06
A republikánus alelnökjelölt, J.D. Vance amerikai szenátor beszél a kampánygyűlésen.
A republikánus alelnökjelölt, J.D. Vance amerikai szenátor beszél a kampánygyűlésen. Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

J. D. Vance, aki Donald Trump oldalán az alelnöki tisztségre pályázik, egy interjúban kritikus megjegyzéseket tett Joe Biden kormányának külpolitikájára, különösen az orosz–ukrán konfliktus kezelésére vonatkozóan, írja a Mandiner.

A NewsNation csatornának adott interjújában Vance egyértelműen elítélte a jelenlegi amerikai vezetés „meggondolatlan” háborús stratégiáját, és Magyarország békepárti álláspontját támogatta.

Az alelnökjelölt kifejtette, hogy az orosz–ukrán konfliktus egy hosszú és fárasztó harc, amely mindkét ország gazdaságát és társadalmát kimeríti. 

Oroszországnak nem kellett volna megszállnia Ukrajnát

– hangsúlyozta Vance, ugyanakkor hozzátette, hogy mindkét fél egyformán szenved és vágyik a háború lezárására. Az alelnökjelölt szerint az amerikai vezetés viszont nem mutat valódi érdeklődést a béke iránt, és ezzel az amerikai érdekeket is veszélybe sodorja.

Vance kiemelte a magyar kormány álláspontját, amelyet az amerikai politikai közbeszédben ritkán hallani. 

Sokan az amerikai vezetők közül szeretik verni a mellüket és hangoztatni, hogy Ukrajna a jófiú, Oroszország pedig a rossz

– mondta Vance, hozzátéve, hogy ez a leegyszerűsített narratíva csak tovább mélyíti a konfliktust, és mindhárom érintett ország számára káros következményekkel jár.

A Mandiner kiemeli, hogy Vance szavai különösen nagy figyelmet kaptak, hiszen Donald Trump politikai stratégiája is a békepártiság felé mutat, szemben Joe Biden és kormánya háborúpárti megközelítésével. Az alelnökjelölt végül azt a következtetést vonta le, hogy az amerikaiak, az ukránok és az oroszok egyaránt érdekeltek abban, hogy a konfliktust békésen zárják le.

Borítókép: A republikánus alelnökjelölt, J. D. Vance amerikai szenátor beszél a kampánygyűlésen (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.