Trump: Az amerikaiakat megölő migránsokra halálbüntetés vár

Donald Trump ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén az olyan migránsra, aki amerikai állampolgárokat öl, halálbüntetés vár.

Forrás: Origo2024. 10. 12. 8:16
A republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump volt amerikai elnök felszólal egy nagygyűlésen a Gaylord Rockies Resort and Convention Centerben 2024. október 11-én Aurorában, Colorado államban
A republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump volt amerikai elnök felszólal egy nagygyűlésen a Gaylord Rockies Resort and Convention Centerben 2024. október 11-én Aurorában, Colorado államban Fotó: Michael Ciaglo Forrás: Getty Images/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A republikánus elnökjelölt ezt akkor jelentette be, amikor nyilvánosságra hozta az illegális migránsokból álló bandák felszámolására vonatkozó terveit. Ezek a csoportok szerinte elözönlötték az amerikai városokat, írta az Origó.

„Ezennel halálbüntetést követelek minden olyan migránsra, aki megöl egy amerikai állampolgárt vagy egy rendőrt” – mondta Trump a Colorado állambeli Aurorában tartott támogatói gyűlésen, írta a The Telegraph.

A volt elnök korábban azt állította, hogy a várost a Tren de Aragua, egy erőszakos venezuelai banda „háborús övezetté” változtatta.

A republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump beszédet mondott 2024. október 11-én Aurorában, Colorado államban
A republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump beszédet mondott 2024. október 11-én Aurorában, Colorado államban (Fotó: Getty Images/AFP/Michael Ciaglo)

Trump bejelentette, hogy tervei szerint felgyorsítja e kegyetlen bandák eltávolítását az illegális külföldiekről szóló törvényre hivatkozva.

A Bevándorlási és Vámhivatal (ICE), a határőrség és a szövetségi rendfenntartó erők elit osztagait fogjuk kiküldeni, és minden egyes illegális idegen bandatagot letartóztatunk és kitoloncolunk, amíg egyetlen egy sem marad

– mondta Trump, és a tervet Aurora-műveletnek nevezte el.

Azokra pedig akik a kitoloncolás után is megpróbálnak visszatérni az Egyesült Államokba, tíz év börtön vár a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül, tette hozzá. Trump arról is beszélt, hogy ha Harris győz novemberben, akkor az Egyesült Államok „szteroidokkal teletűzdelt Venezuela lesz”.

Donald Trump már régóta szigorú álláspontot képvisel az illegális bevándorlással kapcsolatban. Megismételte azon állításait, hogy az olyan országokban mint Venezuela, úgy sikerült csökkenteni a bűnözési mutatókat, hogy több busznyi bűnözőt hoztak az Egyesült Államokba.

„Ezek az emberek a világ legerőszakosabb emberei. És ne feledjük, nemcsak Dél-Amerikából jönnek, hanem az afrikai Kongóból is. A világ minden tájáról jönnek. A Közel-Keletről és Ázsiából is.”

Borítókép: A republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump volt amerikai elnök felszólal egy nagygyűlésen a Gaylord Rockies Resort and Convention Centerben 2024. október 11-én Aurorában, Colorado államban (Fotó: Getty Images/AFP/Michael Ciaglo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.