Trump: Harris hazug, én megvédem Lengyelországot

Hazugságnak nevezte Donald Trump a TV Republika lengyel konzervatív hírtévének adott interjújában a választási riválisa, Kamala Harris amerikai alelnöknek azon állítását, miszerint a republikánus elnökjelölt orosz fenyegetés esetén cserben hagyná Lengyelországot.

Forrás: MTI2024. 10. 08. 5:58
 Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt beszédet mond a Hamász Izrael elleni támadás első évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen a floridai Miamiban 2024. október 7-én (Fotó: AFP)
Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt beszédet mond a Hamász Izrael elleni támadás első évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen a floridai Miamiban 2024. október 7-én (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel újságíró egyik kérdésében Harris szeptember 11-i, az elnökjelölti televíziós vitában az ukrajnai háborúra vonatkozó egyik kijelentésére utalt. A demokrata párti politikus akkor úgy ítélte meg, hogy amennyiben Trump lenne az elnök, Vlagyimir Putyin orosz elnök „Kijevben ülne, és tekintetét Európa más részeire vetné, elsősorban Lengyelországra”.

Trump a hétfői interjúban hazugságnak nevezte Harrisnak ezt az állítását. 

Senki sem tett a lengyelekért annyit, amennyit én, Kamala Harris egy hazug személy

 – jelentette ki. 
Megismételte korábbi véleményét: ha ő lenne az elnök, Putyin nem merte volna megtámadni Ukrajnát. 

Így Lengyelország is nagyobb biztonságban volna

 – tette hozzá. 
A republikánus elnökjelölt kivételesnek nevezte a Lengyelországhoz való viszonyát. 

A riválisaim nem szeretik a lengyeleket, nem szeretik a vallást

 – jelentette ki. 

Reményét fejezte ki, hogy az Egyesült Államokban élő lengyelek elmennek majd szavazni, és „annak adják a voksukat, aki az értékeiket támogatja". 

Gondoskodni fogok a lengyelekről

 – jelentette ki Trump, aláhúzva: korábban is „mindig ezt tette". 
Az amerikai politikus barátjának nevezte Andrzej Duda lengyel államfőt, és támogatásáról biztosította az elnök azon javaslatát, hogy a NATO-tagállamok a GDP három százalékát fordítsák védelemre.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt beszédet mond a Hamász Izrael elleni támadásának első évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen a floridai Miamiban 2024. október 7-én (Fotó: AFP)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.