Trump: Okos lett volna kapcsolatba lépni Putyinnal

Donald Trump egy, a napokban megjelent könyv szerint az elmúlt időszakban több privát telefonbeszélgetést folytatott Vlagyimir Putyinnal, a republikánus elnökjelölt azonban nem volt hajlandó megerősíteni vagy cáfolni, hogy hivatali távozása óta kapcsolatba lépett volna az orosz elnökkel, de azt mondta, hogy ez „okos dolog” lett volna.

Forrás: AP2024. 10. 16. 15:37
Donald Trump volt amerikai elnök telefonon beszél
Donald Trump volt amerikai elnök telefonon beszél Fotó: Megan Briggs Forrás: Getty Images/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bob Woodward amerikai újságíró legújabb, Háború című könyvében azt állítja, hogy Donald Trump titokban hét alkalommal beszélt Putyinnal, amióta távozott hivatalából, és 2020-ban, még elnöksége idején Covid-teszteket küldött Oroszországba, írja az AP hírügynökség.

Bob Woodward (Fotó: Wikipédia)

Woodward beszámol arról, hogy Trump megkérte egy segédjét, hogy hagyja el az irodáját Mar-a-Lagóban, hogy négyszemközti beszélgetést folytathasson Putyinnal. 

Trump vezető tanácsadója, Jason Miller azt mondta Woodwardnak, nem hallotta, hogy Trump telefonálgatott volna Putyinnal, de megjegyezte: „Biztos vagyok benne, hogy tudnák, hogyan lépjenek kapcsolatba egymással”.

Történelmi csúcstalálkozó Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnökök között a finn elnöki palotában
Történelmi csúcstalálkozó Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnökök között a finn elnöki palotában (Fotó: Notimex/AFP)

Trump kampánya kezdetben tagadta a könyv állításait, de később a Bloombergnek azt mondta a republikánus elnökjelölt:

Nem kommentálom ezt, de azt mondom, hogy ha mégis, az okos dolog lenne.

Trump többször beszélt arról, hogy a Putyinnal való jó kapcsolatát felhasználja az ukrajnai konfliktus lezárására, ha ismét elnökké választják.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint a hívásokról szóló hírek nem igazak.

Az AP hírügynökség pedig arról írt, hogy Trump és Putyin kapcsolatát a 2016-os elnökválasztási kampánya óta vizsgálják, amikor felszólította Oroszországot, hogy keresse meg és hozza nyilvánosságra a Hillary Clinton által törölt, eltűnt e-maileket.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök telefonon beszél (Fotó: Getty Images/AFP/Megan Briggs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.