A migránsok Berlinben Izrael megtámadását ünnepelték

Migránsok százai vonultak az utcára Berlinben, hogy megünnepeljék Irán Izrael elleni támadását. Azt kiabálták, hogy „Allah, akbar” és „ellenállás”.

Forrás: Junge Freiheit2024. 10. 02. 7:21
Iránból származó drónok 2024. október 1-jén körülbelül 20:00 órakor repülnek Jeruzsálem felett
Iránból származó drónok 2024. október 1-jén körülbelül 20:00 órakor repülnek Jeruzsálem felett Fotó: Toshiyuki Fukushima Forrás: The Yomiuri Shimbun/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután tegnap este bejelentették, hogy Irán megtámadta Izraelt, migránsok ünnepelték a brutális támadást a német főváros különböző pontjain. Többek között azt skandálták: „Éljen, éljen az intifáda!”

Irán kedden este hatalmas rakétatámadást indított Izrael ellen, csaknem tízmillió embert kényszerítve óvóhelyekre, miközben lövedékek és elfogó rakéták robbantak az égen.

Izraeli jelentések szerint a rakéták Tel-Avivot is eltalálták. A Vaskupola nem tudta az összes rakétát elfogni. Az iráni támadást széles körű nemzetközi elítélés követte. A Hamász ugyanakkor dicsérte Irán rakétatámadását, mondván, hogy az bosszú volt a Hamász-vezető és a Hezbollah-főnök megöléséért. 

„Allah, akbar” kiáltások Berlinben

Arabok százai skandálták az „ellenállás” és az „Allah, akbar” jelszavakat a berlini Leopoldplatzon. Amikor az Izrael-ellenes tüntetésen a hangszórókon keresztül közvetítették a rakétakitörés hírét, éljenzés és tapsvihar tört ki, írta a Junge Freiheit. Számos résztvevő, köztük feltűnően sok fejkendős nő, palesztin sálakat és libanoni zászlót lengetett, amint az a videókon is látható.

Este a berlin-kreuzbergi Kottbusser Tornál is arabok vonultak utcára, és ünnepelték a támadást. A berlini rendőrség szóvivője azt mondta, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja az ujjongásról szóló híreket. A jelenetek azonban videókon láthatók.

Irán a Hezbollah terrorista milícia vezetője, Hasszán Naszrallah meggyilkolásával indokolta az Izrael elleni rakétatámadást. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök megtorlást jelentett be.

Borítókép: Iránból származó drónok 2024. október 1-jén körülbelül este nyolckor repülnek Jeruzsálem felett (Fotó: The Yomiuri Shimbun/AFP/Toshiyuki Fukushima)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.