Vérfagyasztó fenyegetés a török elnöktől

Egy éve zajlik az izraeli–palesztin háború.

Forrás: MTI2024. 10. 07. 16:01
Recep Tayyip Erdogan török államfő
Recep Tayyip Erdogan török államfő Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Izrael előbb-utóbb megfizeti majd az árát annak a népirtásnak, amelyet a palesztin nép ellen visz véghez egy éve – üzente Recep Tayyip Erdogan török államfő az X-en hétfőn, a Hamász palesztin terrorszervezet Izrael ellen elkövetett támadásának első évfordulóján.

Pontosan 365 napja ötvenezer testvérünket mészárolták le, többségében nőket és gyerekeket

– írta Erdogan, hozzátéve, ahogyan Hitlert megállította az emberiség szövetsége, úgy fogják feltartóztatni Netanjahut és az ő gyilkos hálózatát is. A terrortámadás első évfordulóján Erdogan azt emelte ki, hogy „egy éve a világ szeme láttára élő, egyenes adásban követtek el merényletet az egész emberiség ellen”. A tavaly október 7-én Izrael déli térségében végrehajtott terrortámadásban 1200 ember meghalt, háromezren megsérültek. A Hamász fegyveresei Gázába hurcoltak 240 túszt, akik közül sokan még mindig fogságban vannak. Izrael ezután átfogó hadműveleteket kezdett a Gázai övezetben azzal a meghirdetett céllal, hogy felszámolja a Hamász politikai és katonai gépezetét. A konfliktusnak eddig több mint 41 ezer halálos áldozata van a Gázai övezetben.

Borítókép: Recep Tayyip Erdogan török államfő megfenyegette Izraelt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.