A romániaiak közel negyven százaléka azt hiszi, hogy az oltással chipet ültetnek belé

Elkészült egy felmérés, amely nem fest túl jó képet a helyzetről – írja a Főtér.ro.

Forrás: foter.ro2021. 02. 11. 8:15
null
A kép illusztráció Fotó: Kati S-L Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly felvevőpiacot jelent az összeesküvés-elméleteknek a romániai lakosság – legalábbis erre enged következtetni az a felmérés, amelyben azt firtatták, hogyan viszonyulnak az ország polgárai a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos konteókhoz.

Az INSCOP közvélemény-kutató a Verifielddel és a Kommunikációs és Társadalmi Innovációs Kutatóközponttal (CoRe) közösen készített kutatásából például kiderül, hogy a válaszadók közel negyven százaléka komolyan elhiszi, hogy a koronavírust azért gyártották és terjesztették el, hogy így tegyék lehetővé az emberek chipekkel való ellenőrzését.

Erre a kérdésre pontosan 35,7 százalék válaszolt úgy, hogy egyetért vele.

A képet némileg javítja, hogy 57,8 százalék viszont azt mondta: nem ért egyet a kijelentéssel.

A felmérésben arra is rákérdeztek, hogy a válaszadók elhiszik-e azt az elméletet, miszerint az új típusú koronavírus nem természetes úton alakult ki, hanem laboratóriumban hozták létre.

Erre viszont már 66,9 százalék mondta azt, hogy egyetért a kijelentéssel, és csupán 23,9 százalék nem hisz abban, hogy a vírust úgy „gyártották”.

A kép illusztráció
Fotó: Flickr

Az legalább megnyugtató, hogy azzal a kijelentéssel, miszerint a koronavírus-fertőzésre utaló tünetek valójában az 5G mobilhálózat káros hatásai, csupán a válaszadók 12,2 százaléka értett egyet, 73,4 százalék viszont elutasította.

Mint kiderült, azok között, akik hisznek abban, hogy a vírust a chipekkel történő beoltásért gyártották, magasabb arányban vannak jelen azok, akik alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkeznek, és havi ezer lej alatti összeget keresnek.

Azok között, akik szerint a vírust nem mesterségesen kreálták, arányaiban valamivel többen vannak a felsőfokú végzettséggel rendelkezők, valamint az ország nyugati részében élő állampolgárok.

Egyébként ők azok, akik a szakemberek véleményét is osztják.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vizsgálócsoportja, amely a járvány kiindulási pontjául szolgáló Vuhanban kutakodik, éppen most közölte első megállapításait.

Peter Ben Embarek, a szakértői csoport vezetője kedden azt mondta: felettébb valószínűtlen, hogy az új típusú koronavírus egy kínai laboratóriumból származik, feltehetően egy közvetítő fajon keresztül terjedt át az emberre, melyet azonban továbbra sem sikerült pontosan azonosítani.

De persze ez a konteóhívőket nem fogja megingatni szilárd meggyőződésükben.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.