Levélben gratulált Orbán Viktor Giorgia Meloninak

A magyar kormányfő hangsúlyozta: Olaszországnak szilárd jobbközép szövetségre van szüksége, amely megvédi az országot a migrációs hullámtól.

2020. 10. 02. 20:26
ORBÁN Viktor
Giorgia Meloni és a miniszterelnök szelfije Rómában. Követendő példa a kontinentális porondon Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Facebook-posztban köszönte meg Giorgia Meloni Orbán Viktornak azt a levelet, amelyben a magyar miniszterelnök kifejezi gratulációját a jobboldali olasz politikusnak, miután hétfőn az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) nevű európai pártcsalád elnökének választották meg.

A bevándorlásellenes Olasz Testvérek (FdI) elnöknője pénteki posztjában azt üzente Orbán Viktornak:

„Dolgozzunk együtt egy olyan Európáért, amely képes megvédeni identitását és szembenézni a jövőbeli kihívásokkal!”

A magyar kormányfő a gratulációs levelében úgy fogalmazott: „a jelenlegi nyugtalanító időszakban, amikor a világnak súlyos gazdasági, politikai és morális válsággal kell szembenéznie, Európának egységre, gyakorlatias gondolkodásra és bátor harcosokra van szüksége.”

Orbán Viktor azt is hangsúlyozta:

„Olaszországnak szilárd jobbközép szövetségre van szüksége, amely megvédi az országot a migrációs hullámtól, és a hagyományos családi értékek védelmén és a keresztény kultúra megőrzésén munkálkodik.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.