Már az első hivatali napján a genderlobbinak kedvezett Joe Biden

Az új elnök arról írt alá rendeletet, hogy az iskolákban a gyerekek a saját, választott nemüknek megfelelő mosdót használhassák.

Forrás: ORIGO.HU2021. 01. 23. 19:48
BIDEN, Joe
Washington, 2021. január 22. Joe Biden amerikai elnök rendeletet ír alá a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságról tartott beszéde után a washingtoni Fehér Házban 2021. január 22-én. Fotó: Ken Cedeno Forrás: MTI/EPA/Consolidated News Photos/Pool/Ken Cedeno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az első hivatali napján a genderideológiának és a hozzá kapcsolódó LMBTQ-lobbinak kedvezett az Egyesült Államok új elnöke. Joe Biden arról írt alá rendeletet, hogy az iskolákban a gyerekek a saját, választott nemüknek megfelelő mosdót használhassák, és ennek megfelelően vegyenek részt a különböző sportokban is. Korábban azonban többekben is felháborodást okozott az, hogy transznemű lányok, azaz biológiailag fiúnak született sportolók versenyeznek a cisznemű (aki a születési nemével azonosul – szerk.) lányok ellen – hívja fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Közben elrendelte a Biden-kormányzat, hogy a Fehér Házhoz címzett elektronikus levelekben a „gendersemleges” Mx. rövidítést is lehessen használni a Mr., Ms. és Mrs. mellett.

Továbbá kinevezte Amerika történelmének első transznemű egészségügyi miniszterhelyettesét, Rachel L. Levine személyében.

A szerdán beiktatott új elnök, a demokrata Joe Biden már első hivatali napjaiban számos, az elődje által meghozott intézkedést vont vissza vagy változtatott meg. Bár még alig tette le elnöki esküjét, máris igyekszik az LMBTQ-lobbinak kedvezni.

Már egy ideje gondot jelent az amerikai iskolákban az, hogy transznemű lányok, azaz eredetileg fiúnak született diákok együtt versenyeznek a biológiai lány sportolókkal. Emiatt azonban a lányok hátrányba kerülnek, hiszen a fiúnak született versenyzők teljesen más testi adottságokkal rendelkeznek, és így igazságtalan előnyre tehetnek szert a versenyben. Hogy ezt elkerüljék, több államban is törvénytervezetet mutattak be azért, hogy mindenki csak a biológiai nemének megfelelő kategóriában és sportágban versenyezhessen. Végül ebből konkrét törvény csak Idahóban lett.

Ezt a hozzáállást támogatta a Trump-adminisztráció, és még az is felmerült, hogy megvonnák a támogatásokat azon iskoláktól, ahol a transznemű diákok együtt versenyezhetnek cisznemű társaikkal.

Joe Biden amerikai elnök rendeleteket ír alá a washingtoni Fehér Házban
Fotó: MTI/EPA/Consolidated News Photos/Pool/Ken Cedeno

Joe Biden azonban most egy tollvonással beállt a genderideológia mögé. Arról adott ki rendeletet, hogy harcolni kell a nemi identitáson és a szexuális orientáción alapuló diszkrimináció ellen. Így az amerikai iskolákban a gyerekeknek nem kellene azon aggódniuk, hogy bemehetnek-e az általuk választott mosdóba, öltözőbe, vagy hogy versenyezhetnek-e a választott nemüknek megfelelő sportágban. Ezzel lényegében engedélyezte, hogy a fiúnak született sportolók a lányok ellen versenyezzenek.

A rendelet még arra is kitért, hogy egyenlő bánásmódra van szükség a munkahelyeken és az egészségügyi ellátásban, szintén a nemi identitástól és szexuális orientációtól függetlenül.

De nem csak ez a változás történt az LMBTQ-közösség javára az elmúlt napokban. Az új elnökségnek köszönhetően megújult a Fehér Ház weboldala, és vele együtt a kapcsolattartó űrlap is. A megszólítások között így most már a Mr. és a Mrs. mellett helyet kapott a semleges Mx. is.

Az űrlapot kitöltő emberek ráadásul azt is megválaszthatják, hogy milyen névmással hivatkozzanak rájuk. Természetesen a haladás jegyében már nemcsak hím- és nőnemű névmásokat lehet kiválasztani, hanem a semlegesnek számító „they/them” megnevezést is. Valamint lehetőség van ezeken kívül „más” névmás megadására, valamint arra is, hogy semmilyen névmást se adjon meg az illető.

Joe Biden kinevezte Amerika történelmének első transznemű kormánytagját

Joe Biden az általa „sokszínűnek” nevezett kormányzatában helyet biztosított a 64 éves dr. Rachel L. Levine gyermekorvosnak is, aki az Egyesült Államok történelmében az első olyan transznemű személy, aki ilyen magas tisztséget betölthet.

Rachel L. Levine ugyanis egészségügyi miniszterhelyettesnek lett kinevezve. Az újdonsült miniszterhelyettes transznőként határozza meg magát, 2011-ig még férfiként élt Richard néven, de akkortól kezdődően nemet váltott.

Mielőtt transznővé vált volna, férfiként házasságban élt egy nővel, és van két, vér szerinti gyereke. Egyébként a Harvardon tanult, és a kinevezése előtt Pennsylvania állam főorvosaként dolgozott – olvasható az Origo cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.