Megszületett a magyarázat: csak könnyed poén volt az „Amen és Awomen”

Cleaver mélységes csalódottságát fejezte ki, amiért olyan emberek, mint ifjabb Trump, félremagyarázták az imáját.

Forrás: www.tmz.com2021. 01. 07. 19:43
Joe Biden Campaigns In Kansas City Ahead Of Tuesday's Primary
KANSAS CITY, MO - MARCH 07: U.S. House Representative Emanuel Cleaver runs to the stage to introduce candidate Joe Biden during the Joe Biden Campaign Rally at the National World War I Museum and Memorial on March 7, 2020 in Kansas City, Missouri. Kyle Rivas/Getty Images/AFP Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondása szerint könnyed viccnek, szójátéknak szánta nagy felháborodást kiváltó kijelentését Emanuel Cleaver. Történt ugyanis, hogy az amerikai demokrata párti képviselő a 117. kongresszus alakuló ülésén elég sajátosan zárta a nyitó imáját, mivel sokak megbotránkozására az „Amen” kifejezést az „Awomennel” egészítette ki. Nem nehéz kitalálni, hogy

a metodista lelkész így szeretett volna megfelelni a gendersemleges irányelveknek, viszont minden jel arra utal, hogy fogalma sem volt a héber eredetű „ámen” szó jelentéséről, amelynek valójában semmi köze a nemekhez.

A kínos jelenet a republikánus politikusok körében is nagy port kavart: az ifjabb Donald Trump Twitter-bejegyzésében kiemelte, hogy az ámen – ami egyébként héber eredetű szó – annyit tesz, hogy úgy legyen. A leköszönő elnök fia rámutatott, hogy az „ámen” nem egy olyan szó, amiből genderkérdést lehet csinálni, de ez a tény a demokratákat egy kicsit sem akadályozta meg abban, hogy ilyen őrültségre vetemedjenek. „Ez az, amire szavaztatok?” – tette fel a kérdést az ifjabb Trump.

Válaszul a felháborodott reakciókra

Cleaver mélységes csalódottságát fejezte ki, amiért olyan emberek, mint az ifjabb Trump, félremagyarázták az imáját,

hogy olyan narratívához illeszkedjenek, amely ellenszenvet és megosztottságot idéz elő az emberekben. Elmondása szerint a kijelentése csak egy könnyed szójáték volt csupán, amellyel valójában elismerését szerette volna kifejezni azon hölgyek irányába, akik ezentúl az amerikai népet fogják képviselni a kongresszusban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.