Orosz hadgyakorlat kezdődött a Fekete-tengeren, ahol a NATO gyakorlatozik

Hadgyakorlatot kezdett az orosz hadsereg péntek reggel a Fekete-tengeren, ahol javában zajlik egy NATO-hadgyakorlat.

Forrás: MTI2019. 07. 05. 7:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fekete-tengeri Flotta tájékoztatása szerint tucatnyi hadihajó vesz részt benne, köztük partraszállító hajók és rakétanaszádok. A manőverek végén rakéta- és tüzérségi lőgyakorlatokat tartanak majd.

A Ria Novosztyi hírügynökség által idézett közlemény szerint a Fekete-tengeri Flotta hajói megfigyelik a NATO-hajókat, amelyek részt vesznek a Sea Breeze-2019 fedőnevű hadgyakorlaton a Fekete-tenger északi és nyugati részén.

A NATO-hadgyakorlatban mintegy 30 hadihajó és ugyanannyi harci gép, illetve több mint 900 katona vesz részt. Az orosz külügyminisztérium a térség megingatására tett kísérletnek nevezte a NATO-manővereket.

Az orosz védelmi minisztérium péntekre virradóra közleményt adott ki, amelyből kiderül, hogy a térségben történt egy légi incidens. Eszerint egy Szu-27-es vadászgép befogott egy P-80A Poseidon típusú amerikai felderítő repülőgépet, amely a Fekete-tenger nemzetközi vizei felett repülve az orosz határhoz közeledett. Miután az orosz vadászgép megközelítette az amerikai gépet, az azonnal irányt változtatott.

Június közepén ugyancsak Szu-27-es gépek befogták az amerikai légierő hadászati bombázóit, amelyek a Fekete- és a Balti-tenger felől közeledtek az orosz határhoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.