Wolfgang Schüssellel tárgyalt Orbán Viktor Budapesten

A miniszterelnök volt az első, aki kiállt az akkor uniós szankciókkal sújtott osztrák kormány mellett.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 16. 15:05
GULYÁS Gergely; ORBÁN Viktor; SCHÜSSEL, Wolfgang
Budapest, 2021. június 16. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) megbeszélést folytat Wolfgang Schüssel korábbi osztrák szövetségi kancellárral, a Konrad Adenauer Alapítvány kuratóriumi elnökével (b) a Karmelita kolostorban 2021. június 16-án. Orbán Viktor a gazdasági újraindításról és az európai politikai változásokról tárgyalt Wolfgang Schüssellel. A megbeszélésen részt vett Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (k) is. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fishcer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fishcer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a karmelita kolostorban a gazdasági újraindításról és az európai politikai változásokról tárgyalt Wolfgang Schüssel korábbi osztrák szövetségi kancellárral, a Konrad Adenauer Alapítvány kuratóriumi elnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A megbeszélésen – amelyen részt vett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is – a járvány utáni újraindításról folytattak eszmecserét. Orbán Viktor tájékoztatta osztrák néppárti vendégét a sikeres magyar járványügyi védekezés tapasztalatairól, az oltási terv végrehajtásáról.

Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytat Wolfgang Schüssel korábbi osztrák szövetségi kancellárral a karmelita kolostorban. A megbeszélésen részt vett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor és Wolfgang Schüssel az Európai Unióban végbemenő politikai változásokról, Közép-Európa szerepének felértékelődéséről és az európai pártviszonyok alakulásáról is egyeztettek. Felidézték Schüssel kancellár 2000. áprilisi magyarországi látogatását: Orbán Viktor miniszterelnök volt az első, aki nyilvánosan és határozottan kiállt az akkor uniós szankciókkal sújtott osztrák kormány és az osztrák kancellár mellett – emlékeztetett Havasi Bertalan. Hozzátette: Wolfgang Schüssel szerda délután beszédet mond Helmut Kohl halálának negyedik évfordulóján Budapesten, a Károlyi–Csekonics-palotában, emlékezésképpen a német egység kancellárjára, Európa díszpolgárára, valamint Kohl szellemi örökségére a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi irodájának rendezvényén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.