Újra Határtalan Napok a Miskolci Nemzeti Színházban

Ismét a határon túli kultúráé lesz a főszerep a Miskolci Nemzeti Színházban, február 7-től három napon át a színház, a zene, a képzőművészet és irodalom áll a középpontban a miskolci teátrumban a Határtalan Napok rendezvénysorozaton, amelyen idén Szatmárnémeti a vendég – közölte a színház az MTI-vel szerdán.

Forrás: MTI2019. 02. 06. 23:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata változatos műfajokban mutatkozik be a háromnapos fesztiválon. Színre kerül A dzsungel könyve című musical, a Tévedések vígjátéka, valamint Hatházi András és Tom Dugdale előadása, a Tizenöt próbálkozás a színészetre. Látható lesz továbbá társulat és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház közös produkciója, a Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című kortárs darab.

Február 7-én a Szatmáriak Miskolcon kiállítással nyílik a fesztivál, melyen három szatmárnémeti képzőművész, Szemák Zsuzsa grafikus- és festőművész, Muhi Sándor grafikusművész és Nyiri Zoltán festőművész mutatja meg régebbi és friss alkotásait.

Az irodalmi programok között Kereskényi Sándor és Végh Balázs Béla irodalomtörténészek bemutatják Szatmár irodalomtörténetét, valamint kortárs szatmári költők is bemutatkoznak. Idén a zenét a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia kamarakoncertje képviseli.

A részletes program az mnsz.hu honlapon érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.