Idén is megrendezik a Mozaik Múzeumtúra programot

Idén is megrendezik a Mozaik múzeumtúra elnevezésű programot; a múzeumok népszerűsítését és a múzeumlátogatások számának növelését célzó rendezvénysorozat a 8-16 éves korosztályt célozza meg – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Forrás: MTI2019. 05. 04. 21:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kemecsi Lajos, az ötletgazda Néprajzi Múzeum főigazgatója a műsorban elmondta, hogy a múzeumoknak fel kell tudni venni a verseny a virtuális világgal a valódi tárgyak hiteles üzenetein keresztül, ehhez pedig meg kell szólítani a fiatalokat. A kultúraátadásban egy múzeum ma már könnyedén felvállalhatja, hogy egy kiállítóhely trendi és népszerű legyen a fiatalok körében is – tette hozzá.

Mint mondta, azt remélik: a program során kiderül, hogy a múzeum ma már nem unalmas hely, poros tárgyak kiállítása egy sötét teremben, ahol csendben kell lenni, és esetleg papucsot húzni a lábra.

A Mozaik múzeumtúra keretében lesz matricagyűjtő játék, iskolai edukációs program, speciális múzeumtúrák, családi programok és múzeumpedagógiai foglalkozások. A programban háromszáz kiállítóhely vesz részt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.