Miniszteri biztos: Helyi értékeikből a megyék egyedi megjelenést építhetnek maguknak

A jellegzetes helyi értékek nem csupán Magyarországot jeleníthetik meg a külvilág előtt, de településeik és tájaik sajátosságaiból a megyék is egyedi arculatot építhetnek maguknak – hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztosa szombaton Budapesten, a IV. Magyar Értékek Napja rendezvényen.

Forrás: MTI2019. 09. 07. 18:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

V. Németh Zsolt üdvözölte, hogy a megyei közösségek is egyre inkább felismerik a brandépítés jelentőségét.

Szerinte a sajátos megyei karakterek megjelenítésében Győr-Moson-Sopron megye jár az élen, míg Békés a határon átnyúló programjaival tűnik ki.

A miniszteri biztos kiemelte, hogy a települési és tájegységi értéktárak nem kevésbé fontosak, mint a hungarikumok gyűjteménye, csupán a nemzetközi ismertségük korlátozottabb. A helyi identitás megtartásában viszont a hungarikumoknál is nagyobb a jelentőségük – fogalmazott.

V. Németh Zsolt az értékmegőrzés legfontosabb feladatának nevezte a magyar jellegzetességek beépítését a viseleti kultúrába, az építészetbe, a gasztronómiába, hogy a „lélektelen és nemzeti karaktereket nélkülöző” szokások mellett ezek is helyet kapjanak a mindennapokban.

A következő években a magyar értékek több nemzetközi jelentőségű rendezvényen is megjelenési lehetőséget kapnak, így többek között jövőre, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson és a 2021-es vadászati világkiállításon is. 2020-ban emellett a nemzeti összetartozás évéhez kapcsolódva az elszakított nemzetrészek értékei kapnak kiemelt figyelmet – közölte a miniszteri biztos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.