Eleonóra 2024. február 21.
logo

Október közepéig lehet nevezni a Faludi Ferenc Akadémia filmszemléjére és fotópályázatára

Forrás: MTI
2019.10.01. 20:17

A Faludi nemzetközi filmszemle a magyar jezsuita rendtartomány huszonkét éve létrehozott rendezvénye, amelyhez tizedik éve fotópályázat is társul.

Október 18-ig várja a Faludi Ferenc Akadémia amatőr filmesek és fotósok munkáit tematikus pályázatára. Az évente megrendezett nemzetközi filmes seregszemle és fotópályázat témája az idén a „Hívás” – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Faludi nemzetközi filmszemle a magyar jezsuita rendtartomány huszonkét éve létrehozott rendezvénye, amelyhez tizedik éve fotópályázat is társul. „Az esemény alapvető célja, hogy a vizuális kultúra világán keresztül teremtő párbeszédet indítson el társadalmi kérdésekről és kreativitásra buzdítsa az alkotókat” – írták.

Az idei „hívás” szóval „az életünket vezérlő motívumokra, a céltudatosságra, az élethivatásra” szeretnének fókuszálni a szervezők.

A 22. Faludi filmszemlét november 27-30. között tartják Budapesten, a Premier Kultcafé és Moziban. A versenyprogramba beválogatott alkotásokat a közönség és az alkotók a zsűrivel együtt, nyilvános vetítésen tekintik meg. A zsűri egy-egy blokk végén értékeli is a látottakat.

A filmes zsűri tagjai: Almási Tamás Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, operatőr, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára, Lázár Kovács Ákos médiakutató, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kommunikáció intézetének vezetője, Karl Markovics osztrák színész, forgatókönyvíró, filmrendező és Ujj Mészáros Károly reklám- és filmrendező, forgatókönyvíró, filmproducer.

A beérkezett fotókból előzsűrizés után a budapesti Párbeszéd Házában nyílik kiállítás.

A fotós zsűri tagjai Wojciech Grzedzinski World Press Photo- és Sony World Photography-díjas lengyel fotóriporter, Haris László Balogh Rudolf-díjas fotóművész, Korniss Péter Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotográfus és Kosmály Gábor fotográfus.

Az esemény minden programja ingyenesen látogatható.

A filmszemléről és a nevezés feltételeiről a www.faludiakademia.hu honlapon olvasható bővebb információ.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.