Hegedű, hárfa és énekhang találkozása

Breuer Csilla
2020. 03. 02. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészen különleges zenei párosításban, többségében ritkán hallott műveket adnak elő ma este a Zeneakadémia nagytermében az MVM Koncertek sorozatban. Hegedű- és hárfaátiratokban Debussy-művekkel nyit a koncert, majd egy szóló, hárfára komponált Saint-Saëns-fantázia következik, amelyet egy újabb hegedű-hárfa duó tesz teljessé.

Három művész különleges találkozása lesz ez a hangverseny: Rost Andrea Kossuth- és Liszt-díjas szopránénekesnő, Vigh Andrea Liszt- és Prima-díjas hárfaművésznő, a Zeneakadémia rektora és Kelemen Barnabás Kossuth- és Liszt-díjas hegedűművész lép fel. A hárfa és az emberi énekhang együttese igazi kuriózum: Händel-, Fauré- és Ravel-művek hangzanak el.

Az MVM-sorozat holnap a Bartók-emlékházban folytatódik, a friss ­Junior Prima díjas Csőke Flóra gordonkaestjével.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.