Elindult a Móra negyedóra online játszóház

A Móra negyedóra minden nap 17 órakor jelentkezik a Móra Kiadó Facebook-oldalán.

Magyar Nemzet
2020. 04. 15. 15:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Móra Kiadó elindította a Móra negyedóra online játszóházat, amely minden nap 17 órakor jelentkezik a Móra Kiadó Facebook-oldalán. Ekkor a kiadó szerzői, művész barátai és munkatársai az óvodás és kisiskolás korosztálynak szórakoztató mesélős, játszós, tornázós, táncolós, kézműveskedős negyedórákat tartanak, hogy könnyebbé tegyék a kényszeres otthonlétet.

Ezen kívül már korábban elindították a 2019/2020-as tanévre vonatkozó LÜK-bajnokságot magyar nyelv, matematika és logika témakörökben, amelyet már a tizedik alkalommal rendeznek meg. Közlésük szerint a Móra Kiadó által meghirdetett játékos tanulmányi versenyre rekord számú jelentkezés érkezett. Országszerte több mint 100 iskola közel ötezer alsós diákja méri össze logikáját, ügyességét és kitartását. A területi fordulókat hatalmas érdeklődés mellett már az év elején elkezdték, és tavasszal folytatták volna a májusi fővárosi döntőig.

Közlésük szerint a járványügyi intézkedések miatt újra kellett gondolni a bajnokság lebonyolítását, amelyhez kidolgoztak egy módszert az elmaradt kistérségi fordulók pótolására. A pedagógus szakértők több megoldási lehetőséget figyelembe véve úgy döntöttek, hogy az online otthonoktatásban is széles körben bevált Google Classroom platformot használják. Eddigi információik szerint a LÜK-bajnokság az egyetlen, jelenlegi is zajló országos tanulmányi verseny, amelynek következő online fordulója április 16-ig tart, amikor is kiderül, hogy a gyermekek mennyire kedvelték meg ezt az új, online versenymódot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.