időjárás 4°C Ignác 2023. február 1.
logo

Ősszel újra Budapesten állít ki Anton Molnár

Magyar Nemzet
2020.05.27. 18:43

Szerte a világban bemutatkozott már kiállításaival Anton Molnár: Párizs, London, Genf, Velence, New York, Miami, Los Angeles, Tokió, Szingapúr, Hong Kong, Peking és Sanghaj mind rendszeres színhelyei tárlatainak. Az egyik legkeresetteb magyar festőművésznek Egyszerre minden címmel a Pesti Vigadóban rendezendő kiállításának előkészületei már javában zajlanak, amennyiben augusztusban megtarthatók a nyári budapesti programok, a tárlatot augusztus 28. és szeptember 13. között rendezik meg. A kiállítás kurátora Rockenbauer Zoltán.

Anton Molnár több mint harminc éve hagyta el Magyarországot, debütáló párizsi kiállítása azonnal sikert hozott számára. Az első képét Latabár Kálmánról festette, mindösssze háromévesen, miután látta őt egy szilveszteri műsorban szteppelni. A Képzőművészeti Főiskola elvégzése után lemezborítókat tervezett Szörényi Leventének, Bródy Jánosnak, Fenyő Miklósnak, Szikora Róbertnek és a KFT zenekarnak. Fotózta Tina Turnert és a Dire Straits együttest budapesti koncertjükön.

Az Egyszerre minden című kiállítással komplex anyag érkezik Budapestre. Kedvenc témái mellett láthatjuk majd korai gyermekkori alkotásait, iskolai tanulmányrajzait, máshol még be nem mutatott munkákat és jól ismert, világot megjárt csendéletek, portrék, utazások, street-art kísérletek színesítik a kiállítás anyagát.

Anton Molnár, vagyis Molnár Antal 1957-ben született, általános iskolai tanulmányait Magyarországon és Afrikában (Bamakóban) végezte, majd ezt követően vették fel a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolába, ahol festő szakon végzett 1976-ban. Egy ideig a Szépművészeti Múzeumban dolgozott, majd bekerült a Képzőművészeti Főiskolára, ahol 1983-ban diplomázott festőművészként, ami mellett tanári képesítést is szerzett. Már a diploma megszerzése előtt, 1981-től rendszeresen megjelentek művei magyar és külföldi tárlatokon, többek között a párizsi közönség is megismerhette munkáit. 1986-ban az Egyesült Nemzetek Genfi irodája grafikusi munkát ajánlott neki, 1988-ban pedig családjával együtt Franciaországba költözött.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.