Idén is megtartják a Kolozsvári Magyar Napokat

Forrás: MTI2020. 06. 04. 22:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rövidített programmal, de idén is megtartják a kolozsvári magyar napokat – jelentették be csütörtökön a szervezők.

A Kincses Kolozsvár Egyesület MTI-hez eljuttatott közleményében Bethlen Gábor erdélyi fejedelem szavait idézte, amelyek szerint „nem mindig lehet megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet”.

A rendezvénysorozat szervezői e gondolat szellemében vállalkoznak arra, hogy a koronavírus-járvány és a leküzdésére hozott intézkedések miatti nehéz helyzetben is megszervezzék a Kolozsvári Magyar Napokat – írták.

Megjegyezték: a szükségállapot a megszokott szervezési és lebonyolítási rendet is felülírja, ezért az augusztus 19-21. közé tervezett Kolozsvári Magyar Napok programjáról és további részleteiről csak július folyamán tájékoztatják az érdeklődőket.

A Kincses Kolozsvár Egyesület szerint Erdély egyik legnagyobb kulturális fesztiválja a magyar nemzeti megújulás jegyében született, és idén is meg szeretné tölteni a kolozsvári tereket az augusztusi ünnepek idején. E jeles napok sorában augusztus 19-ét említették, amikor a kolozsváriak településük városi rangra emelését ünneplik, valamint augusztus 20-át, államalapító Szent Istvánt ünnepét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.