Szigorú korlátozásokkal tartják meg a Kurultajt

Szigorú járványügyi korlátozások és egyes programok törlése mellett tartják meg a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvényét, a Kurultajt augusztus 21. és 23. között a Bács-Kiskun megyei Bugacon – közölte a szervező Magyar Turán Alapítvány az MTI-vel pénteken.

Forrás: MTI2020. 07. 31. 20:24
null
Bugac, 2010. augusztus 7. Hagyomnyrzk vonulnak a Kurultaj (trzsi gyls) helysznn Bugacon. MTI Fot: Mohai Balzs Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a már több mint tízéves múltra tekintő magyar törzsi gyűlés szervezői a kormány koronavírus-járvány miatt hozott döntésére reagáltak.

Elmarad a Kárpátia zenekar augusztus 22-re meghirdetett koncertje, valamint az esti és éjszakai táncházakat sem tartják meg.

Mint írják, a Kurultaj egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb közös hagyományőrző ünnepe is. A járványhelyzet miatt a rokon népek delegációi kisebb létszámban érkeznek, vagy olyan országokból, ahonnan korlátozás nélkül engedélyezett a beutazás, vagy pedig két negatív Covid-teszttel rendelkeznek.

Fotó: MTI

A vendéglátást és az egyéb szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak szigorú egészségügyi szabályokat kell betartaniuk, a részt vevő hagyományőrzőkre és látogatókra pedig szigorú házirend vonatkozik. Az ezzel kapcsolatos információk a rendezvény hivatalos honlapján, a www.kurultaj.hu oldalon olvashatók.

A szervezők idén a résztvevők és a látogatók egészségét tartják elsődlegesnek, ezért megelőző intézkedésekkel szeretnék biztonságossá tenni a rendezvényt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.