időjárás 19°C Róbert 2023. június 7.
logo

Anton Molnár a Pesti Vigadóban állított ki

Magyar Nemzet
2020.08.27. 21:14
Anton Molnár a Pesti Vigadóban állított ki

Az Egyszerre minden című kiállításon az érdeklődők megismerhetik a Franciaországban élő magyar festőművész gyermekkori rajzait, diplomamunkáját, legújabb olajképeit, az ezredfordulót és a 21. század hangulatát idéző festményeit is.

Molnár Antal 1957-ben született Budapesten, 1988-ban hagyta el Magyarországot, első hazai kiállítása 2002-ben volt. A mostani tárlat túlmutat ezen az időszakon, hiszen bemutatja a művész gyermek- és ifjúkori rajzait is, melyek közül az elsőt kétévesen készítette. A kiállított olajképek viszont az elmúlt egy évben készültek – hangsúlyozta a megnyitón Rockenbauer Zoltán művészettörténész, a kiállítás kurátora.

Hozzátette, hogy Anton Molnárról a többségnek a hiperrealizmus, a pop-art és a 21. századi street art jut eszébe, azonban művészetére jelentősen hatott a barokk, a manierizmus és az impresszionizmus is. A mostani kiállításon a festő sok magyar vonatkozású képe, többek között a Kádár-rendszerrel szembeni lázadást megjelenítő alkotásai és világ körüli, például polinéziai utazásainak emlékei is láthatók.

Anton Molnár művészetére jelentősen hatott az impresszionizmus is
Fotó: Havran Zoltán

A Képzőművészeti Főiskola elvégzése (1983) után Anton Molnár lemezborítókat tervezett Szörényi Leventének, Bródy Jánosnak, Fenyő Miklósnak, Szikora Róbertnek és a KFT zenekarnak. Fotózta Tina Turnert és a Dire Straits együttest budapesti koncertjükön.

A kiállítás szeptember 13-ig látható a Pesti Vigadóban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.