Regisztrációval lehet részt venni a kolozsvári magyar napokon

Tegnaptól lehet regisztrálni az augusztus 19. és 21. között tartandó 11. Kolozsvári magyar napok rendezvényeire – közölte a szervező Kincses Kolozsvár Egyesület.

Magyar Nemzet
2020. 08. 14. 11:16
Pál István
Tar-fenyvespuszta, 2018. július 1. Pál István (Szalonna) Liszt Ferenc-díjas népzenész és bandája játszik a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvényen Tar-Fenyvespusztán 2018. július 1-jén. MTI Fotó: Komka Péter Fotó: MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kolozsvári magyar napokat szervező Kincses Kolozsvár Egyesület közleménye szerint a koronavírus-járvány miatt különleges óvintézkedések és biztonsági előírások mellett, csökkentett programmal tartják meg a rendezvénysorozatot. A programokon csak korlátozott számú néző vehet részt előzetes regisztrációval. A névre szóló, át nem adható ingyenes jegyeket a rendezvény honlapjára kattintva, valamint a főtéri regisztrációs pontnál lehet beszerezni.

A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy a torlódás, valamint az egészségügyi szempontból kockázatos tömeg kialakulását elkerülendő, csak érvényes belépőjeggyel látogassanak el az egyes programokra.

Bogányi Gergely Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész játékát is élvezhetik az időben regisztrálók
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A szigorítások ellensúlyozásaként idén az alkalmi KMN tévé online közvetítéssorozatával azok is részesülhetnek a magyar napok élményéből, akik a korlátozások miatt személyesen nem tudnak részt venni a programokon.

Az idei háromnapos rendezvénysorozaton megtartják a szokásos Szent István-napi néptánctalálkozót, a kolozsvári magyar filmnapokat és a Caravanact utazószínházi fesztivált.

Pál István „Szalonna” és bandája jubileumi koncertet ad
Fotó: MTI/Komka Péter

A főtéri színpadon 19-én operagálát, majd Pál István „Szalonna” és bandája jubileumi koncertjét, 20-án Bogányi Gergely zongoraestjét, majd az Anyám és más futóbolondok a családban című filmdrámát, 21-én pedig a Kaláka együttes koncertjét és a Tanú című magyar filmszatírát nézheti meg a közönség.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.