Székesfehérvár tovább fejlődik az Árpád-ház Program részeként

A látogatóközponti munkálatokra 1,5 milliárd, a Aranybulla-emlékműre 650 millió forintot kapott a város.

Forrás: MTI2020. 08. 18. 14:21
null
Az Aranybulla emlékmûve Székesfehérváron a Csúcsos hegyen, mely Rétfalvi Sándor 1972-ben készített alkotása. *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Árpád-ház Program székesfehérvári fejlesztései 2,2 milliárd forintból folytatódnak – közölte kedden Vargha Tamás fideszes országgyűlési képviselőre, az Árpád-ház Programért felelős kormánybiztosra hivatkozva Székesfehérvár önkormányzata. A politikus közösségi oldalán azt írta, hogy a kormány döntése értelmében mostantól a város rendelkezésére áll a forrás, amellyel a program részeként megvalósuló, „Az ország bölcsője” című, kiemelt székesfehérvári alprogram első szakasza lezárható.

Az Aranybulla emlékműve Székesfehérváron a Csúcsos hegyen
Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A döntésnek köszönhetően befejeződhetnek az Ideiglenes Bazilikatörténeti Kiállítótér és Látogatóközpont kivitelezési munkálatai az egykori Köztársaság Moziban, és megvalósulhat az Aranybulla-emlékmű és környezete méltó helyreállítása. A kormányhatározat értelmében a látogatóközpont kivitelezési munkálataira 1,5 milliárd, a Aranybulla-emlékműre 650 millió forintot kapott a város.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.