Újraindul az Orientale lumen sorozat

Szeptember 4-én újraindul az Orientale lumen sorozat; a Szent Efrém Férfikar ezúttal a Pro Musica Leánykarral ad közös koncertet a Budapest-belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban.

Forrás: MTI2020. 08. 09. 9:15
null
A Szent Efrém Férfikar villámcsődületet is tervez Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember elseje a keleti egyházban a IV. század óta az új egyházi év, az Indiktion kezdőnapja. A járvány miatt felfüggesztett Orientale lumen sorozat újraindulásának időpontja közel esik a keleti egyházban az új egyházi év kezdőnapjához, ezért a megújuláshoz, az „új emberhez” kapcsolódó műveket idéznek majd föl az előadók – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a koncerten a magyar kóruskultúra egyik legismertebb képviselője, a Pro Musica Leánykar lesz a Szent Efrém Férfikar vendége Szabó Dénes vezetésével.

A Szent Efrém Férfikar 2011 óta rendezi meg az Orientale lumen sorozatot, ahol a keleti rítusú keresztény egyházzene legszebb kompozíciói hallhatók nemzetközileg is ismert szólisták és együttesek tolmácsolásában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.