Otthonunkba költözik a hazai könnyűzene

Új, egyedülálló formában kínál fesztivál- és koncertélményt a raktárkoncert-sorozat, amely a pandémia miatt nehéz helyzetbe került hazai könnyűzenei ipart segíti. A magyar kormány 5,3 milliárd forintos támogatásával megvalósuló program felvételei már augusztus közepe óta zajlanak, s szeptember 21-től egészen november végéig saját otthonunkban élvezhetjük a csaknem kétszáz fellépő koncertjét.

2020. 09. 21. 15:08
null
Török Ádám és a Mini Fotó: Raktárkoncertek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egy nyár sem telhet el koncert nélkül” – fogalmazott közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő nemrég. A magyar kormány nem hagyja cserben a könnyűzenei ipart sem, a támogatására 5,3 milliárd forintot biztosít. Így a raktárkoncert-sorozat olyan kikapcsolódási lehetőséget kínál, amelynek segítségével a zenészek az elmaradt koncertjeiket online pótolhatják, a zenerajongók pedig a járványhelyzetben is biztonságosan szórakozhatnak úgy, hogy otthonról ki sem kell mozdulniuk.

Török Ádám és a Mini is a Raktárkoncertek fellépői között található
Fotók: Raktárkoncertek

A különleges raktárépületekben, profi körülmények rögzített felvételeken csaknem kétszáz előadó áll színpadra, köztük zenei legendák, fesztiválzenekarok, a könnyűzene és a mulatós zene jeles képviselői, így minden korosztály megtalálhatja kedvenc könnyűzenei előadóját, zenei stílusát. Fellép mások mellett Demjén Ferenc, Balázs Fecó, Charlie, Zorán, Keresztes Ildikó, Rúzsa Magdi, Tóth Vera, Tóth Gabi, Hobo, Török Ádám és a Mini, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Tátrai Band, a Skorpió, a Pokolgép, a Punnany Massif, a Quimby, a Bagossy Brothers Company, az Edda Művek, a Neoton Família, a Magna Cum Laude, a Hooligans, az Emelet, a Mobilmánia, az Aurevoir és a Besh o DroM is. A negyvenöt perces koncertfelvételek a vírushelyzet miatt természetesen helyszíni közönség nélkül zajlanak, kizárólag a technikai személyzet jelenlétében rögzítik az előadásokat. A technikai támogatást és közvetítést az Antenna Hungária Zrt. bonyolítja le megannyi, a magyar könnyűzenei iparágban ismert szakmai stábbal. A felvételek az Antenna Hungária mindiGO TV alkalmazásában szeptember 21-től folyamatosan válnak elérhetővé, megtekintésükhöz csupán egy díjmentes regisztráció szükséges a mindiGO TV mobilapplikáción.

Keresztes Ildikó a könnyűzene jeles képviselője

A rendhagyó eseménysorozat kulisszái mögé pedig a Lounge Group ügynökség enged bepillantást a koncertfelvételeken készült fotók, videók és exkluzív élő bejelentkezések megosztásával. A cégcsoport korábban a Magyar Turisztikai Ügynökség Magyarország rád vár! kampányában már bizonyította rátermettségét: a berlini turisztikai világvásáron arany fokozatú elismerésben részesült. A cégcsoport egyébként már több hasonló komplex produkciót sikerre vitt. Ilyen volt például az MVM Zenergia első online sugárzott komolyzenei koncertjének megvalósítása. De korábban a Szerencsejáték Zrt. szuperkoncertjeit is támogatta hasonlóan széles eszközpalettával. Utóbbi projektet nemzetközi elismerésben részesítették: nyáron a Global Eventex Awards két kategóriában is díjazta. Ezek az elismerések jelentik a garanciát, hogy a raktárkoncertek-sorozat a legmagasabb, nemzetközi színvonalon valósul meg. A szükséges feladatok – a koncertek látványvilágának megteremtése, a felvételek technikai véglegesítése, illetve a program népszerűsítése – egy jól koordinált, integrált folyamatban zajlanak. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a támogatási összeg lehető legnagyobb része a fellépők és az őket segítő technikai háttérszemélyzet díjazását szolgálhassa. A fellépőkről készült fotókat, videókat, exkluzív tartalmakat és a zenészek folyamatosan bővülő listáját a raktárkoncertek honlapján, valamint a produkció hivatalos Facebook- és Instagram-oldalán találják meg a zenerajongók.

A raktárkoncert-sorozat, amely a hazai könnyűzenei paletta sokszínűségét új, online platformon mutatja be, egyedi a maga nemében, és várhatóan a könnyűzene rajongóknak is különleges élményt nyújt. Noha világszerte kísérleteznek hasonló megoldásokkal, az innovatív magyarországi módszer egyszerre képes a zeneipar támogatására és a rajongók járványhelyzet-kompatibilis szórakoztatására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.