Lengyel filmtavasz ősszel

A budapesti Lengyel Intézet – mivel a májusi lengyel filmtavaszt nem tudta teljes mértékben megvalósítani – a mozi szerelmeseit egy őszi online találkozásra hívja meg, hiszen a tavasz nemcsak egy évszak, hanem lelkiállapot is lehet, amely jó energiával és örömmel jár együtt.

Magyar Nemzet
2020. 10. 07. 13:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kortárs lengyel film az európai filmművészet egyik legérdekesebb jelensége. Az utóbbi évek kínálata és a számos fesztiváldíj – köztük az Oscar-díj – igazolják a lengyel film egyre növekvő nemzetközi pozícióját és presztízsét. A 26. Lengyel Filmtavasz kínálatában négy olyan kivételes alkotás szerepel, melyek hazájukban elsöprő sikert arattak, többek között a kiváló színészi teljesítményeknek köszönhetően. Külön figyelmet érdemel Bartosz Bielenia (Corpus Christi) és Dawid Ogrodnik (Ikarosz, Mietek Kosz legendája) kimagasló alakítása.

A filmek a budapesti távmozi részeként, Magyarország egész területéről megtekinthetők lesznek (eredeti nyelven, magyar felirattal).

Fotó: IMDb

október 15., 20 óra

Supernova/Szupernóva

október 16., 20 óra

Córka trenera/Az edző lánya

október 17., 20 óra

Boże Ciało/Corpus Christi

október 18., 20 óra

Ikar. Legenda Mietka Kosza/Ikarosz. Mietek Kosz legendája

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.