A The Qualitons és a Mörk évfordulós ajándéka

A most először látható felvétel felidézi ezt az izgalmas zenei kollaborációt, és talán kicsit egy igazi nyár emlékképét is.   

Magyar Nemzet
2020. 12. 29. 16:00
null
Fotó: sinco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Qualitons az 50 éve alakult legendás, ám mégis méltatlanul elfeledett Kex zenekar előtt tisztelegve egy feldolgozáslemezt jelentetett meg, melynek a bemutatókoncertjét napra pontosan egy évvel ezelőtt, december 29-én, dupla telt ház előtt tartották. A KEXEK lemezen szereplő Zöld-sárga című dalt a seattle-i KEXP rádióban is előadták, ahol első magyar zenekarként jártak. Az évforduló alkalmából most egy különleges koncertfelvétellel kedveskednek a közönségnek.

Bár 2020 kétségkívül nem a fellépésekről szólt, idén nyáron két, nemzetközileg is számos elismerést kivívó zenekar, a Mörk és a The Qualitons egyesítette erőit két mindent elsöprő koncerten. A nem mindennapi alkalomra különleges műsorral is készültek, és bár a járványhelyzet a közös próbáknak sem kedvezett, három dal erejéig mégis együtt ragadtak hangszert. Ennek igazi gyöngyszeme, az este csúcspontja a The Qualitons 2014-ben megjelent Gone To You című dala volt, amit a teljes Mörkkel kiegészülve több mint tízperces, monumentális zenei orgiává varázsoltak. Most az erről készült videóval kedveskednek a rajongóknak, és kívánnak nekik sok-sok kitartást azt remélve, hogy hamarosan újra találkozhatnak a közönséggel. A felvétel most látható először, felidézve az izgalmas zenei kollaborációt, talán kicsit egy igazi nyár emlékképét is.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=bVd4piIXbMw&feature=youtu.be[/embed]

A Zöld-sárga című dalt a Kex zenekar előadásban itt meghallgathatja és összehasonlíthatja az itt elérhető, angol nyelvű The Qualitons-feldolgozással.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.